Czarne burgery podbijają podniebienia Japończyków

Czarne burgery podbijają podniebienia Japończyków

Dodano:   /  Zmieniono: 
 
Czarne burgery znów zagościły w japońskich barach szybkiej obsługi.
Sprzedaż kanapek skomponowanych z zabarwionych na czarno składników ruszyła w tokijskich Burger Kingach. Klienci są zachwyceni, według nich burgery smakują wybornie. Bułka i ser są w nich barwione węglem bambusowym. Keczup atramentem z mątwy. Całość jest doprawiona czarnym pieprzem. Burgery są dostępne w dwóch odmianach: Kuro Pearl i Kuro Diamond, w cenie po 480 i 690 jenów (14 i 21 PLN). Co ciekawe, nie jest to premiera kanapek w tym kolorze, ale ich powrót na japoński rynek. Wróciły na niego po dwóch latach przerwy: pierwszy Kuro burger, z czarnej bułki, doprawiony czarnym keczupem, zadebiutował w tym kraju w 2012 r.
RUPTLY/x-news