Kuchnia zwariowana

Kuchnia zwariowana

Dodano:   /  Zmieniono: 
Najbardziej "odjechane" restauracje w Polsce
W Brukseli można zjeść obiad, unosząc się w powietrzu. Dosłownie – stoliki w restauracji Dinner in the Sky są podnoszone nad ziemię przez dźwigi. W sieci Annalakshmi (lokale m.in. w Indiach, Australii i Singapurze) potrawy nie mają ustalonej ceny. Klienci płacą tyle, ile uznają za stosowne – równie dobrze może to być pięćdziesiąt centów albo tysiąc dolarów. Restauratorzy stają na głowie, by przyciągnąć klientów. Przyczyną jest znudzenie klientów, którzy wszystko już znają – i nagie kelnerki, i kuchnię molekularną, i serwowanie dań w dziecięcych zabawkach.
Więcej możesz przeczytać w 12/2008 wydaniu tygodnika Wprost.

Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App StoreGoogle Play.