Zupa Pudliszkowa - najlepsza w poniedziałek i czwartek

Zupa Pudliszkowa - najlepsza w poniedziałek i czwartek

Dodano:   /  Zmieniono: 
fot. netPR.pl Źródło: InfoWire.pl

Zupę pomidorową kochają zarówno dzieci jak i dorośli. Prawie 90% małych smakoszy uważa ją za swoją ulubioną. Najczęściej gości na naszych stołach w poniedziałki, ale przy coraz chłodniejszych dniach, warto jeść ją częściej.
Treściwy talerz zupy Pudliszkowej nie tylko sprawi przyjemność Twoim najbliższym, ale także rozgrzeje oraz wzmocni odporność w ciągu dnia.

Dietetycy zachęcają do jedzenia zup, ponieważ są źródłem witamin i mikroelementów. W zupie też dużo łatwiej można przemycać warzywa lub zdrowe dodatki, za którymi nie zawsze przepadają nasze pociechy. Według badań przeprowadzonych dla marki Pudliszki, prawie 90% dzieci za swoją ulubioną zupę uważa pomidorową. Podając ją częściej niż tylko raz w tygodniu, nie tylko sprawiamy rodzinie przyjemność,
ale też zapewniamy jej solidną dawkę witamin i likopenu. Przygotowując zupę Pudliszkową na bazie koncentratu pomidorowego z natką pietruszki, dzieci dostaną to, co lubią, bez marudzenia o czymś zielonym na talerzu. Gładka, aromatyczna, pyszna - tak Twoja rodzina będzie wspominać Pudliszkową z rozgrzewającą natką pietruszki.

Koncentrat pomidorowy Pudliszki to nic innego, jak bogate w likopen pomidory. Likopen jest bardzo silnym przeciwutleniaczem, zapobiega nowotworom i chorobom serca. Ludzki organizm nie potrafi sam wytworzyć tego związku i pozyskuje go z naszej codziennej diety
z pomidorów, a najlepiej jest wchłaniany przez organizm właśnie w postaci ciepłej zupy. Pudliszkowa jest solidną dawką tego przeciwutleniacza, ponieważ 200 gram koncentratu pomidorowego Pudliszki zawiera aż 1,2 kilograma pomidorów. Pod wpływem gotowania, zwłaszcza z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu, dochodzi do uwalniania likopenu zawartego w skórce pomidorów, dzięki czemu jest on dużo łatwiej przyswajalny.

Zimą i jesienią warto dodać do Pudliszkowej natkę pietruszki. Pietruszka jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy C, która naturalnie wpływa na odporność. Znana ze swoich właściwości rozgrzewających, doskonale komponuje się ze smakiem zupy, dostarczając jednocześnie ważnych składników, takich jak witamina A, żelazo i sole mineralne. Poprawia również trawienie i czystość krwi.
Jest niezastąpiona, jako dodatek do zup, w tym ulubionej zupy dzieci Pudliszkowej!

PUDLISZKI należą do najbardziej cenionych polskich marek spożywczych. Produkty Pudliszek są znane konsumentom już od ponad 90 lat, a ich gama obejmuje koncentrat pomidorowy i przetwory pomidorowe, ketchupy, dania gotowe tradycyjnej polskiej kuchni w słoikach lub chłodzone, sosy gorące do makaronów
i mięs, warzywa konserwowe i mieszanki sałatkowe, pasty kanapkowe i sosy zimne. W ofercie marki Pudliszki znajduje się szeroki zakres produktów przeznaczonych dla rynku gastronomicznego. Propozycje Pudliszek produkowane są z naturalnych, najwyższej jakości składników. Ich największą zaletą jest wyjątkowy smak.  Pudliszki zostały uznane Najmocniejszą Polską Marką 2009 oraz 2010 wśród produktów spożywczych innych niż słodycze w rankingu Najcenniejszych Polskich Marek dziennika Rzeczpospolita. Marka posiada pozycję lidera lub wicelidera we wszystkich kluczowych kategoriach, w których jest obecna. Natomiast pierogi Pudliszki palce lizać otrzymały prestiżowe godło Najlepsze w Polsce oraz zostały wyróżnione godłem Perły Rynku FMCG 2012.

Źródło: Pudliszki;
dostarczył:
netPR.pl