Zmiany w Dziale Kulinariów Nestlé Polska S.A. Maciej Kaźmierczak objął stanowisko BEM Culinary w Nestlé Polska S.A.

Zmiany w Dziale Kulinariów Nestlé Polska S.A. Maciej Kaźmierczak objął stanowisko BEM Culinary w Nestlé Polska S.A.

Dodano:   /  Zmieniono: 
fot. netPR.pl Źródło:InfoWire.pl

Maciej Kaźmierczak dotychczasowy Country Manager w Nestlé na Słowacji objął stanowisko Business Executive Managera w Dziale Kulinariów Nestlé Polska S.A. Funkcję tę pełnił dotychczas Leszek Wącirz, który po 19 latach w Nestlé Polska S.A. rozpoczął pracę na stanowisku BEM Culinary w Nestlé Włochy.

Maciej Kaźmierczak należy do zespołu Nestlé od 1999 roku. Pracę zawodową rozpoczął w spółce WINIARY w czerwcu 1999, a następnie kontynuował ją w Dziale Marketingu Kulinariów Nestlé, gdzie z sukcesem realizował liczne projekty wspierając markę WINIARY. Od czerwca 2002 był odpowiedzialny za rozwój brandu Nescafe w Dziale Napojów. W marcu 2004 roku objął stanowisko Group Brand Managera w Nestlé Ukraina, gdzie z sukcesem rozwijał i umacniał pozycję marek Nestlé na rynku ukraińskim. Od sierpnia 2007 jako BEM Culinary przeprowadził integrację przejętej na Ukrainie firmy Mivina. W lipcu 2011 objął funkcję Country Managera na Słowacji i odpowiadał za zarządzanie całością biznesu.

Maciej Kaźmierczak jest absolwentem Akademii Ekonomicznej w Poznaniu.

Źródło: Nestlé Polska S.A.

dostarczył:
netPR.pl