My Corner: smakowity kącik Wrocławia

My Corner: smakowity kącik Wrocławia

fot. netPR.pl / Źródło: InfoWire.pl

Sprawdzone regionalne produkty od najlepszych producentów z Dolnego Śląska, kawa tylko Fairtrade, czy różnorodne style i smaki, a także menu dla dzieci stworzone przez Jamie Olivera. To zaledwie kilka wyróżników My Corner nowej restauracji i baru hotelu Scandic Wrocław, w której andrzejkowo bawiło się ponad 200 przedstawicieli świata biznesu, kultury i mediów

Wrocław słynie wśród Polaków i gości z całego świata z wyjątkowych miejsc i przestrzeni, łączących w ciekawy sposób kulturę, sztukę, aranżację wnętrz i dobrą kuchnię. Do grona takich lokalizacji dołącza My Corner, zlokalizowany na parterze hotelu Scandic. My Corner to także kultura. - W wybrane, nie tylko andrzejkowe, wieczory będzie można posłuchać u nas muzyki na najwyższym poziomie artystycznym - wyjaśnia Marta Karteczka, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu, Scandic Polen.  - Jeszcze w grudniu czeka nas spotkanie w jazzowym klimacie. Chcemy też budować klimat tego miejsca właśnie dla gości, którzy trafią do nas przed, w przerwie czy po wizycie w pobliskich teatrach, operze, czy filharmonii. To też warty zapamiętania adres dla osób szukających pozytywnego miejsca do spotkań po całym dniu pracy.

Wizyta podczas andrzejkowego wieczoru w hotelu Scandic Wrocław była też dobrą okazją do poznania ciekawych rozwiązań kulinarnych dostępnych tylko w My Corner. Tylko tutaj we Wrocławiu można będzie sezonowo spróbować dań skomponowanych przez popularnego kucharza Jamie Olivera popularnego angielskiego szefa kuchni, który przygotował dla sieci hoteli Scandic także autorskie menu dla najmłodszych. Spora część produktów serwowanych w restauracji pochodzi z naszego regionu. Można rozkoszować się m.in. dolnośląskimi miodami ze spiżarni Migotyckich, kiełbasami i wędlinami z Niemczy, sokiem oraz jabłkami z Maciejowego Sadu czy produktami mleczarskimi z Międzyborza. Świeżo wyciskane soki, drinki alkoholowe i bezalkoholowe, wśród nich lubiany przez wrocławian Cranberry Cooler to tylko część pomysłów, na to, jak smacznie odprężyć się podczas wypadu w centrum stolicy Dolnego Śląska. Spotkanie ze znajomymi w My Corner to także oprócz poezji smaków możliwość do stania się kimś więcej niż eco-friendly. Wszystkie gatunki kaw dostępne w tym miejscu posiadają atest Fairtrade, gwarantujący ich zakup i proces wytwarzania zgodnie z zasadami Sprawiedliwego Handlu. Dbałość o środowisko to jedna z naszych naczelnych zasad, a nie hasło dodaje Marta Karteczka. Dlatego nie używamy jednorazowych opakowań, a wyposażając kuchnię wykorzystaliśmy najnowsze rozwiązania, które nie tylko gwarantują optymalną wydajność, ale również oszczędność energii i wody. Materiały, z których przygotowaliśmy wyposażenie restauracji nadają się także do recyklingu.

Odsłona niektórych zakątków My Corner.

Bar Corner - miejsce na spotkania po pracy, czy wieczorny chill out. Ciekawy wybór win z całego świata, popularnych koktajli, ale też wiele bezalkoholowych smaków pełnych fantazyjnych drinków, czy świeżo wyciskanych soków, pozwoli na świetną zabawę przed, w przerwie i po wizycie w teatrze, filharmonii, operze, czy gdziekolwiek indziej. To idealne miejsce na spotkanie po pracy, w gronie przyjaciół.

Kids Corner - to jedyna w Polsce Zachodniej okazja do spróbowania przysmaków wymyślonych przez Jamie Olivera, który stworzył menu dla dzieci.  Proste, ale bardzo smaczne dania wykreowane przez jednego z najpopularniejszych szefów kuchni sprawiają, że dziecięce kubki smakowe kształtowane są od najmłodszych lat, a jednocześnie dbają o gastronomiczną kreatywność najmłodszychpizza z ulubionymi dodatkami? Tutaj dzieci same decydują co się na niej znajdzie! W przerwie, albo oczekiwaniu na posiłek najmłodsi goście mogą także skorzystać ze specjalnego kącika zabaw.

Eco Corner - jedzenie to nie tylko kwestia smaku, ale też odpowiedzialności. Angażujemy lokalnych producentów i dbamy o to, aby nasze produkty pochodziły ze sprawdzonych źródeł. Serwujemy tylko kawę Fairtrade. Na bieżąco kontrolujemy i udostępniamy liczby pokazujące nasz wpływ na środowisko, w zakresie zużycia energii, emisji CO2, zużycia wody i produkcji odpadów. Spójrz tutaj: scandichotels.com/betterworld/report

WiFi Corner - strefa dostępu do bezprzewodowego internetu w całym lokalu.

Food Corner - przegląd smaków od burgera, przez steki, sałatki po wyjątkowego łososia zamkniętego wraz z dymem w niezwykłym słoiczku. Zapewniamy dostępność dań wegetariańskich i zawierających składniki pochodzenia organicznego.

Źródło: Scandic Wrocław

dostarczył:
netPR.pl

Czytaj także

 0