Obiad na tablecie z Lubellą w pakiecie

Obiad na tablecie z Lubellą w pakiecie

fot. netPR.pl / Źródło: InfoWire.pl

XXI wiek to czas nowych technologii i nowoczesnego społeczeństwa. Dzięki dzisiejszym możliwościom technicznym komunikowanie się z innymi nie stanowi najmniejszego problemu. Takie rozwiązania jak sms czy aplikacje typu Messenger ułatwiają codzienny kontakt z najbliższymi. Jednakże nasze telefony i tablety nie służą nam jedynie do komunikacji. Coraz częściej oraz więcej ściągamy aplikacji, które ułatwiają nam codzienne funkcjonowanie tak jak kulinarna aplikacja Lubelli Uwielbiam.

Polacy i komunikacja

Z przeprowadzanych badań "Komunikacja SMS w Polsce 2013" wynika, że Polacy uwielbiają wysyłać smsy. Ponad połowa użytkowników telefonów smsuje nawet kilka razy dziennie! Dzięki nim nawet w najbardziej zabiegany dzień możemy kontaktować się z naszą rodzinąi przyjaciółmi. Dodatkowo jest to wspaniały sposób na zorganizowanie spontanicznego spotkania w konwencji smakowitego kitchen party. Idealnym produktem, który sprawdzi się podczas takiej domówki będzie makaron Lubella. Dzięki różnorodnym formom oraz dostępnym w aplikacji Uwielbiam przepisom w łatwy i przyjemny sposób przygotujemy wspaniałe dania, które umilą nam i naszym najbliższym wspólny wieczór. Co ważne aplikacja dostarczy nam nie tylko pomysłu na pyszne makaronowe dania, ale również pomoże podzielić się ze znajomymi listą zakupów oraz w prosty sposób przeprowadzi nas przez wszystkie etapy tworzenia potrawy.

Aplikacja godna Uwielbienia!

Aplikacja Uwielbiam sprawdzi się nie tylko podczas wieczornych spotkań ze znajomymi, ale również w codziennym wirze domowych obowiązków. Podczas zakupów robionych w pośpiechu, często umykają nam różne rzeczy. Zapominamy nie tylko co mamy kupić, ale także co chcemy z tego ugotować. Przyrządzenie posiłku w domu, staje się wyzwaniem i mimo, iż staramy się wciąż gotować samodzielnie, przychodzi nam to z coraz większym trudem. W czasach, gdy zamiast kartki i długopisu trzymamy tablet lub telefon, idealnie sprawdzają się mobilne aplikacje. Uwielbiam dzięki swojej wielofunkcyjności pomoże nam nie tylko znaleźć i przyrządzić wspaniały obiad, ale także w przypadku braku czasu na zakupy, stworzy idealny przepis ze składników, które już mamy w lodówce i kuchennych szafkach. Makaronowa kuchnia Lubelli sprawia, że gotowanie to nie tylko łatwe i proste rozwiązanie na każdy dzień, ale również odkrywanie nowych dań i smaków od rana do wieczoru! Bo makaron Lubelli to idealna inspiracja nie tylko na obiad, ale również śniadanie, kolację a nawet deser!

 

***

 

Makaron wiosenny

Składniki:

  • Makaron Lubella Świderki (400 g)
  • Szpinak (3 szklanki)
  • Groszek zielony (2 szklanki)
  • Fasola zielona (2 szklanka)
  • Creme fraîche (4 łyżki)
  • Cebula dymka (1 szt.)
  • Nać pietruszki (2 łyżki)
  • Parmezan (6 łyżek)
  • Masło (4 łyżki)
  • Pieprz (szczypta)
  • Sól (szczypta)

Przygotowanie

Krok 1

Roztapiamy masło w rondlu, dodajemy szpinak, przykrywamy i podgrzewamy 5 minut, aż liście zmiękną. Odstawiamy do ostygnięcia. Wrzucamy groszek i fasolę do małej ilości osolonego wrzątku i gotujemy 5 minut, aż zmiękną. Odcedzamy.

Krok 2

Miksujemy szpinak i creme fraîche na jednolitą masę, przekładamy na patelnię. Dodajemy groszek, fasolę, dymkę, natkę i połowę parmezanu, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Podgrzewamy na małym ogniu.

Krok 3

Gotujemy makaron w dużej ilości osolonej wody, aż będzie al dente. Odcedzamy i mieszamy z sosem szpinakowym. Podajemy danie posypane pozostałym parmezanem.

 

Penne z papryką i oliwkami

Składniki:

  • Makaron Lubella Pióra (400 g)
  • Papryka (2 szt.)
  • Nać pietruszki (1 łyżka)
  • Oliwki czarne (20 szt.)
  • Czosnek (1 szt.)
  • Oliwa (4 łyżki)
  • Sól (szczypta)

Przygotowanie

Krok 1

Wyciągamy gniazda nasienne i białe ścianki z papryk, następnie kroimy je w cienki paski.

Krok 2

Na 2 łyżkach oliwy podsmażamy cały ząbek czosnku i pokrojoną paprykę.

Krok 3

Do wygrzanej wazy wlewamy resztę oliwy, wrzucamy przekrojone na połówki oliwki, natkę i podsmażoną paprykę (bez czosnku).

Krok 4

To wszystko mieszamy z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podajemy.


 

Spaghetti z bakłażanem

Składniki:

  • Makaron Lubella Spaghetti (200 g)
  • Bakłażan (2 szt.)
  • Pomidory w puszce (2 szt.)
  • Ricotta (15 dag)
  • Ząbek czosnku (4 szt.)
  • Oliwa (150 ml)
  • Cukier (szczypta)
  • Bazylia (2 łyżki)
  • Pieprz (szczypta)
  • Sól (szczypta)

Przygotowanie

Krok 1

Bakłażany myjemy, kroimy na cienkie plastry, solimy i odstawiamy na 15 minut, aż puszczą sok. Suszymy je na papierowych ręcznikach, następnie smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony na brązowo i znowu osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Krok 2

Na oliwę dodajemy drobno posiekany czosnek i pomidory z puszki, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wszystko mieszamy i dusimy, aż sos zgęstnieje. Na koniec do sosou dodajemy listki bazylii.

Krok 3

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Krok 4

Ugotowany makaron przekładamy do sosu, dodajemy bakłażany i połowę sera, wszystko mieszamy, układamy na talerzach i podajemy posypane pozostałą ricottą.

 

Owocowe cannelloni z truskawkami

Składniki:

  • Makaron Lubella Inspiracje Canneloni (1 op.)
  • Twaróg półtłusty (500 g)
  • Śmietana 18 % (200 ml)
  • Cukier (3/4 szklanki)
  • Truskawki (1 kg)
  • Laska wanilii
  • Listki mięty

Przygotowanie

Krok 1

Połowę truskawek miksujemy blenderem z połową cukru i przecieramy przez sito by pozbyć się ziarenek.

Krok 2

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Twaróg, cukier, śmietanę i wnętrza wanilii łączymy ze sobą, siekamy pozostałe truskawki i mieszamy z twarogiem.

Krok 3

Napełniamy rurki serem i układamy na talerzu. Dekorujemy sosem truskawkowym i listkami mięty.

***

Lubella to lider na rynku makaronów w Polsce oraz znany producent wyrobów zbożowych m.in.: płatków śniadaniowych, mąki, kasz i paluszków, a także sosów i dań makaronowych. Produkty Lubelli charakteryzuje wysoka jakość, wyjątkowy smak i pewność efektu od ponad 130 lat. Marka jest ceniona zarówno przez handlowców, jak i konsumentów. Do produkcji swoich produktów firma wybiera najlepsze składniki i dba
o każdy szczegół. Lubella ciągle rozwija się i czerpie to, co najlepsze z polskiej tradycji oraz wzbogaca ofertę
o produkty innowacyjne, które inspirują do eksperymentów w kuchni i zabawy ze smakiem.

Z Lubellą każdy może być mistrzem kulinarnym.

Źródło: inni Klienci

dostarczył:
netPR.pl

Czytaj także

 0

Czytaj także