Have Grill & Fun tej wiosny!

Have Grill & Fun tej wiosny!

Dodano:   /  Zmieniono: 

Ruszył już sezon grillowy, a razem z nim oferta Grill & Fun w Lidlu. Znajdziemy w niej wszystko, co niezbędne do przygotowania idealnego spotkania przy grillu - od tradycyjnych kiełbasek po marynowane ryby czy owoce morza. Przekonaj się jak smacznie i ciekawie można grillować z Lidlem.

Grillowanie wydaje się być dziecinnie proste i dla wielu oczywistym jest, że na grillowej scenie główną rolę grają karkówka, kiełbaski i boczek czy jednak na pewno? Warto poznać kilka przydatnych tricków, by grillowanie stało się smaczniejsze i ciekawsze. Lidl przełamuje stereotyp kiełbaski z grilla ryby, warzywa, a nawet owoce będą tej wiosny smacznym, grillowanym kąskiem.

Na początek grill mięsny, tradycyjny.

Dania z grilla będą smaczniejsze i usmażą się szybciej, jeśli wcześniej przygotujemy mokre lub suche marynaty. Jak przyprawiamy? Oszczędnie solimy najlepiej podczas grillowania jeśli dodamy soli wcześniej, osocze się zetnie i mięso nie będzie smakować tak, jak powinno. Nie rozpoczynamy uczty od razu po grillowaniu dajemy mięsu odpocząć przez kilka minut, by soki rozeszły się równomiernie. Jeśli nie mamy czasu na przygotowanie marynaty możemy zakupić przyprawione już mięsa. Dzięki temu oszczędzamy czas, a na grilla trafia już gotowy produkt. Sznycel z kurczaka w marynacie paprykowej za 11,99 zł za 500 g czy kręciołki z boczku w aromatycznych przyprawach w cenie 6,99 zł za 300 g to jedne z wielu propozycji Lidla na mięsne grillowanie.

Ryba z grilla

Do grillowania ryb potrzebne nam będą aluminiowa folia, ponieważ mięso ryb jest delikatne. Folię najlepiej posmarować oliwą, a po zawinięciu w nią ryb zrobić nakłucia, by para znalazła ujście. Ryby także wyśmienicie smakują marynowane, zarówno na sucho, jaki na morko. Jeśli mięso ryby przestało być już szkliste, to znak, że jest gotowe! Filet z łososia z marynatą 19,99 zł (330 g) czy surowe krewetki 12,99 zł za 200 g także doskonale sprawdzą się na grillu.

Warzywa na ruszt!

Ziemniaki z grilla są świetnym towarzyszem grillowanego mięsa czy kiełbasy. To jednak nie jedyne warzywo, które odnajduje się na ruszcie. Cukinia, papryka, bakłażan, pomidory, marchewka to doskonałe dodatki do grillowej uczty. Niektóre warzywa przed grillowaniem można obgotować we wrzątku, np. marchewkę, ziemniaki czy szparagi. Po takim zabiegu ich grillowanie trwa bardzo krótko. Warzywa ze skórką można grillować bezpośrednio na ruszcie. Te miękkie, jak pomidory warto położyć na aluminiowej tacce. Jeśli grillujemy warzywa w aluminiowej folii należy pamiętać, żeby posmarować ją oliwą lub masłem i ponakłuwać. Po szeroki wybór warzyw zapraszamy na Ryneczek Lidla.

Więcej grillowych trików i przepisów oraz grillowych porad Pascala Brodnickiego i Karola Okrasy znajdziecie na www.kuchnialidla.pl

 

Informacje o firmie:

Lidl Polska należy do międzynarodowej grupy przedsiębiorstw Lidl, w której skład wchodzą niezależne spółki prowadzące aktywną działalność na terenie całej Europy. Historia sieci Lidl sięga lat 30. XX wieku, a pierwsze sieci pod szyldem tej marki powstały w Niemczech w latach 70. XX wieku. Obecnie w wielu krajach Europy istnieje ponad 9000 sklepów tej marki, a w Polsce ponad 500.

Źródło: Lidl

dostarczył:
netPR.pl