Bogactwo grzybowych smaków z produktami marki WINIARY

Bogactwo grzybowych smaków z produktami marki WINIARY

Dodano:   /  Zmieniono: 
fot. infoWire.pl Źródło: InfoWire.pl

Sezon grzybowy rozpoczął się na dobre. Jesienne spacery po lesie owocują koszem pełnym borowików, kurek i podgrzybków. Co zrobić gdy brakuje nam pomysłów na wykorzystanie ich w codziennym menu? Z pomocą przychodzi marka WINIARY, oferując grzybowe zupy, sosy i buliony, które idealnie podkreślą smak i aromat jesiennych dań.

  • Sos grzybowy staropolski Popisowy WINIARY - prawdziwa perła wśród sosów WINIARY. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza doskonałej kompozycji grzybów, ziół i przypraw, opartej na tradycyjnych recepturach. Doskonały do mięs w każdej postaci: pieczonych, duszonych i smażonych.
  • Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY - wyróżnia się wyjątkowym, grzybowym smakiem, który przywołuje wspomnienia domowych obiadów z dzieciństwa. Duże kawałki grzybów oraz idealne proporcje ziół i przypraw ziół i przypraw nadają jej ten wyjątkowy smak. Powstała ze składników doskonale znanych z domowej kuchni - jak u mamy!
  • Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY- niezwykły aromat suszonych borowików i podgrzybków. Idealny nie tylko do zup i sosów, ale również gulaszów, dań z dziczyzny, kapusty oraz kasz, ryżu i makaronu.

Sugerowana cena detaliczna produktów

Sos grzybowy staropolski Popisowy WINIARY - ok. 2,99 zł
Zupa borowikowa z linii Jak u Mamy WINIARY - ok. 2,70 zł
Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY - ok. 2,50 zł

 
Powoli zbliża się jesień, więc Polacy jak co roku chętnie oddają się grzybobraniu i przeczesują lasy w poszukiwaniu kurek, podgrzybków i borowików. Po powrocie z leśnych spacerów pojawia się jednak pytanie, co z tymi grzybami zrobić, bo przygotowanie ich, by smakowały doskonale, to nie lada sztuka. Z pomocą przychodzi marka WINIARY, inspirując każdego do przygotowania grzybowych posiłków, które z pewnością zasmakują najbliższym!


Obiad to zupa i drugie danie - bez dwóch zdań. Jesienią można zaskoczyć rodzinę prawdziwą dwudaniową, grzybową ucztą. Na pierwsze - pyszna borowikowa! Ugotowanie dobrze doprawionej grzybowej to jednak niełatwe zadnie, dlatego współczesne panie domu wybierają Zupę borowikową Jak u Mamy WINIARY, dzięki której uzyskamy pyszny smak, który pamiętamy z dzieciństwa. Odpowiednio dobrane proporcje składników, takich jak suszone grzyby, przyprawy i zioła, które dobrze znamy z domowych kuchni, gwarantują, że zupa będzie idealnie doprawiona - jak ta od mamy czy babci. Doskonałą propozycją na drugie będzie pyszne danie z sosem! Przygotuj to co lubi twoja rodzina, np. faszerowane naleśniki, mięso - pieczone lub duszone, a może placki ziemniaczane i podaj je z pysznym sosem. Chcesz, by wszystko smakowało wyśmienicie? Sięgnij po Sos grzybowy staropolski Popisowy WINIARY, który doskonale podkreśli smak grzybów przyniesionych z lasu. Mięso z sosem doskonale komponuje się z kaszą, którą możesz ugotować z Bulionem z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY, by zaskoczyć rodzinę wyjątkowym smakiem!


Potrzebujesz więcej inspiracji na ciekawe dania z grzybami w roli głównej? Wejdź na www.winiary.pl i zaskocz swoich blkiskich różnorodnością jesiennych posiłków!


dostarczył infoWire.pl
Źródło: Winiary

infoWire.pl