Marco Pierre White w Polsce - duszone dania bez tajemnic

Marco Pierre White w Polsce - duszone dania bez tajemnic

Dodano:   /  Zmieniono: 
fot. infoWire.pl Źródło:InfoWire.pl

To był wyjątkowy dzień - 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone.

Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową okazję przyglądać się, jak gotuje wielki mistrz - Marco Pierre White. Zdradzał on kulinarne ciekawostki i swoje sposoby na wzbogacenie smaku potraw. Jako ambasador Bulionetki do duszonych dań pokazywał, w jak różnorodny sposób można jej używać, by pogłębić ich smak. Osobiście częstował gości. Było pysznie! Na scenie mistrzowi wtórował Piotr Murawski, szef kuchni Knorr w Polsce, opowiadając o sposobach przyrządzania dań duszonych. Na pytania z sali odpowiadała również Iwonna Niegowska, ekspert żywienia marki Knorr.

Oficjalną część konferencji zakończyła degustacja. Jednocześnie przedstawiciele mediów mogli już osobiście w nieformalnej atmosferze porozmawiać z Marco Pierre White, uścisnąć mu dłoń i zrobić pamiątkowe zdjęcie. Do dyspozycji gości pozostawali także przedstawiciele marketingu marki Knorr, Piotr Murawski oraz Iwonna Niegowska.

Prawdziwe emocje wywołała druga część spotkania, na której wybrani dziennikarze i blogerzy mogli spróbować swoich sił w gotowaniu oraz zasięgnąć eksperckiej wiedzy podczas warsztatów kulinarnych prowadzonych przez Marco Pierre White. Szef kuchni znalazł również czas na udzielenie kilku indywidualnych wywiadów.

Organizator spotkania: marka Knorr

Marco Pierre White, ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr

Kulinarny geniusz, autorytet, nauczyciel wielu słynnych szefów kuchni, restaurator. Przyszedł na świat w 1961 r. w małej miejscowości niedaleko Leeds w Wielkiej Brytanii. Dziadek i ojciec byli zawodowymi szefami kuchni, mama - utalentowaną kucharką. Swoją pierwszą pracę dostał jeszcze jako nastolatek. Już na samym początku zrozumiał, że łatwo nie będzie. Jego pierwsze zadanie polegało bowiem na wyparzeniu, obraniu i pokrojeniu pięciu skrzynek pomidorów. W wieku 16 lat, mając ze sobą 7 funtów i 36 pensów, kilkanaście książek i torbę ubrań, wyjechał do Londynu. Tam zdobywał doświadczenie, specjalizując się w kuchni francuskiej pod okiem wybitnych szefów kuchni. W wieku 24 lat podjął kolejne wyzwanie - został współwłaścicielem i szefem kuchni restauracji Harveys. Jego pracownikiem i uczniem był między innymi... Gordon Ramsay. Ten Gordon Ramsay. Wśród swoich podwładnych budził respekt - wymagający, perfekcyjny, do bólu szczery. Ale to właśnie te cechy pomagały mu osiągać kolejne sukcesy. Największy przyszedł w 1994 r. - jako pierwszy Brytyjczyk i najmłodszy szef kuchni w historii otrzymał najwyższe wyróżnienie branżowe w postaci trzech gwiazdek Michelin. I jako pierwszy w historii - po trzech latach - te gwiazdki oddał i... poszedł na ryby. Od wieli lat szefuje w doskonałych londyńskich restauracjach i zdradza adeptom sztuki kulinarnej tajniki swojej kuchni. Pisze książki i uczy, co to znaczy robić dobrą kuchnię, przygotowując pełne głębokiego smaku dania. Jest także ambasadorem Bulionetki do duszonych dań Knorr, która pomaga mu podkreślać smak potraw duszonych.

Bulionetka do duszonych dań Knorr w trzech wariantach: do duszonych mięs, do duszonego kurczaka i do duszonych warzyw pomoże przyrządzić doskonałe, pełne smaku, dania duszone. Sprawdzi się w tradycyjnych domowych gulaszach, potrawkach, jest idealna do zrazów, bitek, żeberek i gołąbków. Pomoże także wszystkim eksperymentującym w kuchni w poszukiwaniu nowych smaków oraz lubiącym dania kuchni świata, jak chili con carne czy risotto. Bulionetka dopełnia i wzbogaca smak wszystkich składników potrawy, sprawia, że smakuje ona wyśmienicie. Poleca ją sam Marco Pierre White, słynny szef kuchni i autorytet kulinarny.


dostarczył infoWire.pl
Źródło: Knorr

infoWire.pl