Pudding jaglano-migdałowy z kurkumą i borówkami

Pudding jaglano-migdałowy z kurkumą i borówkami

Dodano:   /  Zmieniono: 
Pudding jaglano-migdałowy
Pudding jaglano-migdałowy Źródło: mat. pras./Wyd. Pascal
Ta kombinacja zaledwie kilku składników wzmocni nasz układ immunologiczny. Oto przepis na zdrowy pudding według Marka Zaremby.

W kuchni przeciwgrzybiczej warto jak najczęściej stosować proste, ale wysoko odżywcze potrawy. Ta zaledwie kilkuskładnikowa kombinacja wzmocni Wasz układ immunologiczny i odciąży go od częstego nadmiernego wykluczania składników powodujących nietolerancję. Jeśli nie trawicie dobrze migdałów i odczuwacie po nich dyskomfort, można je pominąć w przepisie lub dodać inne orzechy. Borówka ma trochę cukru, więc osoby z przewlekłą kandydozą powinny ją jeść dopiero po kilku tygodniach programu, a pozostali – najlepiej raz w tygodniu (lub dodawać owoc granatu).

Składniki na 1–2 porcje:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • mleko kokosowe lub inne roślinne (bezglutenowe)
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1/3 szklanki posiekanych migdałów
  • garść borówek

Przygotowanie:

  1. Wlej mleko do garnka i podgrzej. 
  2. Dodaj kaszę oraz migdały. 
  3. Następnie całość zmiksuj w blenderze.
  4. Podawaj z borówkami i kurkumą.
Przepis pochodzi z książki Marka Zaremby „Leczenie dietą", Wyd. Pascal