/ Forum „Jedna z kelnerek ma pięcioro dzieci”. Jak gastronomia walczy z wirusem
1  

„Jedna z kelnerek ma pięcioro dzieci”. Jak gastronomia walczy z wirusem

Dodano 1
Kiedy w połowie marca Mateusz Morawiecki ogłaszał pierwszy lockdown, w niewielkiej „Maćkowej Chacie” na Lubelszczyźnie trwały przygotowania do otwarcia sezonu. Epidemia, która je przerwała, zmąciła życie nie tylko właścicieli i pracowników. W tarapaty wpadli też mali lokalni partnerzy restauracji. „Niepewność” – to słowo powtarzają najczęściej. W niepewności upłynął im cały ten rok. Podobne odczucia mają restauratorzy z gastronomicznego mainstreamu. W tej branży każdego dnia toczy się walka o przetrwanie.
  •  
    "Kennst du das Gefühl
    der Schwerelosigkeit
    wie auf einer Luftmatratze
    auf einem See an einem sonnigen Tag

    Die Schmetterlinge im Bauch
    tanzen einen Tanz
    die rosarote Brille
    deuten auf ein unentdecktes Land

    Das Gefühl der Zuneigung
    Sympathie, die verzaubert
    das Verlangen in dir
    geht mit Sehnsucht einher

    Nichtdurchschlafene Nächte
    verträumtes Blick
    zauberhaftes Aussehen
    veränderte Stimme

    Im Griff hast du dich nicht mehr,
    weil von der Liebe ergriffen
    siehst du vor allem
    die positive Attribute

    Du weißt ganz genau
    dass wird kein Dauerzustand
    du kannst dein Herz verlieren
    die Frage lautet:

    Willst du das riskieren?"

    Christina Nitsche

    Z wyrazami szacunku

    Krystyna

    Najczęściej komentowane