-
Katastrofa smoleńska. Macierewicz pokazał rekonstrukcję „eksplozji” tupolewa
23 sty 2021, 17:29 —
Na antenie Telewizji Republika szef podkomisji smoleńskiej Antoni Macierewicz pokazał rekonstrukcję „eksplozji” prezydenckiego tupolewa. Polityk PiS odniósł się również do dokumentu Ewy Stankiewicz o wydarzeniach z 10 kwietnia 2010 roku.
-
„Mucha usłyszała, że się nie nadaje. Zimocha zatrzymał Schetyna”. Kto ugasi pożar w PO?
23 sty 2021, 12:51 —
Joanna Mucha usłyszała, że nie nadaje się na szefową Instytutu Obywatelskiego. Posłanka miała się poczuć tymi słowami upokorzona. Z informacji „Wprost” wynika, że Tomasz Zimoch, który rozważał przejście do partii Szymona Hołowni, został na razie zatrzymany w Platformie dzięki...
-
Bronisław Komorowski o powrocie Donalda Tuska. „Trochę byłoby go szkoda na ten kociołek krajowy”
23 sty 2021, 10:04 —
Czy Donald Tusk wróci do krajowej polityki? – Jest sporo młodszy ode mnie, więc niewątpliwie gdzieś myśli o kontynuowaniu kariery – powiedział o byłym premierze Bronisław Komorowski na antenie RMF FM.
-
„Napis godzący w PiS” na śniegowym bałwanie. Policja wszczęła śledztwo
23 sty 2021, 19:13 —
Lokalne Radio 5 poinformowało o nietypowej interwencji policji w Suwałkach. Funkcjonariusze prowadzą śledztwo w sprawie...napisu obrażającego Prawo i Sprawiedliwość, który pojawił się na śniegowym bałwanie.
-
Fala odejść z Polski 2050. Działacze nagrali Hołowni film. „Czujemy się jak bezdomni”
24 sty 2021, 12:15 —
Kolejne odejścia od Szymona Hołowni. Liderzy ze Śląska rzucili papierami po trwającym wiele miesięcy konflikcie. Mówią o braku szacunku, biciu głową w mur oraz braku reakcji ze strony władz Polski 2050. „Wprost” – jako pierwszy – ujawnia 14–minutowy film, na którym mówią o...
-
Jarosław Jakimowicz płacze na wizji. „Tydzień temu zostałem posądzony o gwałt”
23 sty 2021, 12:07 —
Udowodnię w sądzie swoją niewinność, bo prawda jest jedna i jestem niewinnym człowiekiem. Nie zniszczycie mi życia – powiedział Jarosław Jakimowicz na antenie TVP Info. Komentator telewizji publicznej odniósł się do poważnych zarzutów.
-
Prof. Horban dla „Wprost”: W Polsce mamy system jak w Izraelu. Tylko szczepionek jest mało
23 sty 2021, 7:46 —
Ze szczepieniem jest tak, jak z paleniem papierosów. Na każdej paczce jest napisane, że palenie szkodzi. Mimo to 20 proc. osób nadal pali. Nie ma przymusu, generalnie jednak rozsądny człowiek się szczepi, jeśli ma możliwość. Jeśli nie, to trudno. Można powiedzieć: „Jesteśmy...
-
Brutalna interwencja OMON-u. Funkcjonariusz kopnął kobietę w brzuch
24 sty 2021, 13:28 —
Tysiące zatrzymanych po największych od lat demonstracjach w Rosji. Dziennikarz Andrzej Poczobut udostępnił w mediach społecznościowych nagrania, na których widać, w jak brutalny sposób interweniowały rosyjskie służby.
-
Pawlicki czuje się zastraszany przez „obrońców życia”. „Grożą mi śmiercią”
23 sty 2021, 17:41 —
– Po zatrzymaniu samochodu aktywistów pro-life wylało się na mnie wiadro pomyj. Nigdy nie doświadczyłem takiego hejtu– powiedział w rozmowie z „Twoim Stylem” aktor Antoni Pawlicki.
-
Sprawa Polaka ze szpitala w Plymouth. Warchoł: Wystąpiłem o ponowne przyłączenie naszego rodaka do aparatury
23 sty 2021, 11:36 —
Po godz. 11:00 rozpoczęła się konferencja Marcina Warchoła w sprawie Polaka, który przebywa w szpitalu w Plymouth. Pełnomocnik rządu do spraw praw człowieka przekazał, jakie działania podjęła polska strona.
-
SN odrzucił skargę ws. inicjatywy Kai Godek. Co dalej ze „Stop LGBT”?
24 sty 2021, 6:49 —
Sąd Najwyższy uznał, że skarga złożona przez fundację Życie i Rodzina na decyzję marszałek Sejmu, która odmówiła przyjęcia projektu ustawy „Stop LGBT”, wpłynęła po terminie. Organizacja nie składa broni i zapowiada ponowną zbiórkę podpisów.
-
Budka: O odejściu Muchy z PO dowiedziałem się z mediów
24 sty 2021, 9:57 —
Na antenie Radia Zet Borys Budka przyznał, że nie wiedział wcześniej o planach Joanny Muchy, która odeszła do ruchu Polska 2050 Szymona Hołowni. O decyzji posłanki dowiedział się z mediów.
-
Awantura z udziałem Tarczyńskiego w TVP Info. „Pan jest lanserem i dlatego to pana boli”
24 sty 2021, 11:19 —
Nie cichnie sprawa Polaka przebywającego w szpitalu w Wielkiej Brytanii. Do sądowej batalii dołączyły polskie władze. Sprawa wywołała także ogromne emocje wśród gości programu „Woronicza 17” w TVP Info.
-
TVP planuje utworzyć własny kanał muzyczny. Koszt? 20 mln zł
24 sty 2021, 13:49 —
Telewizja polska przygotowała plany na najbliższe lata. Publiczny nadawca otworzy specjalne kanały przeznaczone dla kobiet oraz miłośników muzyki.
-
Zdrada, poczucie winy, chęć odwetu. Jak w związku zacząć „od początku”?
23 sty 2021, 9:14 —
Gdy zostaliśmy skrzywdzeni, jesteśmy ofiarą i tak się czujemy, nawet jeśli świadomie chcemy wybaczyć i zapomnieć – mamy w sobie ogromną i bardzo ludzką potrzebę wyrównania rachunków. Chcemy żeby sprawiedliwości stało się zadość, a ten kto nas skrzywdził poniósł karę.
-
Olechowski krytycznie o PO: Przestała być partią, która o coś walczy
23 sty 2021, 20:50 —
– PO straciła busolę, przestała być partią, która o coś walczy i coś z tego zostało do dziś. Z jakiegoś powodu Polacy odsunęli PO od władzy i znów musi ona czymś zachwycić Polaków – mówił na antenie Polsat News jeden z założycieli Platformy, Andrzej Olechowski.
-
Pacjent zmarł po podaniu szczepionki? Rzecznik MZ komentuje
24 sty 2021, 19:02 —
Nie żyje mężczyzna, który wcześniej przyjął dawkę szczepionki przeciwko koronawirusowi. Rzecznik Ministerstwa Zdrowia przekazał, że pacjent był osobą „bardzo schorowaną”. – Nie ma obecnie potwierdzenia, by śmierć była spowodowana COVID-19 – stwierdził.
-
Ashley Biden nie pójdzie w ślady Ivanki Tump. „Nie mam kont w mediach społecznościowych”
23 sty 2021, 21:26 —
– Nie mam publicznego konta w mediach społecznościowych. Postawiłam sobie granice, bo wciąż wierzę w dobroć i człowieczeństwo – powiedziała stacji NBC Today Ashley Biden, córka amerykańskiego prezydenta.
-
Hołownia pokazał zdjęcie ze ślubu. Jego świadkiem był Prokop
23 sty 2021, 22:23 —
Szymon Hołownia i jego żona Urszula Brzezińska-Hołownia świętują w tym roku piątą rocznicę ślubu. Z tej okazji publicysta i założyciel ruchu Polska 2050 ujawnił rąbka tajemnicy, jak wyglądała uroczystość.
-
Nawalny zabrał głos z aresztu. „Nie planuje rozpruć sobie żył czy gardła naostrzoną łyżką”
24 sty 2021, 7:46 —
Tak licznych demonstracji opozycji, jak w minioną sobotę, w Rosji nie widziano od lat. Zatrzymano ponad 3000 osób. Aleksiej Nawalny przygotował nagranie z aresztu a światowi politycy apelują o jego uwolnienie z aresztu.
Komentarze