-
Jaki o aferze z Emilewicz: Tu nie ma czego bronić
17 sty 2021, 6:42 —
Stoki narciarskie pozostają zamknięte, a na zimowe szaleństwo mogą pozwolić sobie jedynie zawodowi sportowcy. Do tej grupy dopisano ostatnio synów Jadwigi Emilewicz, chociaż nie mieli oni licencji. Aferę na antenie TVN24 skomentował Patryk Jaki.
-
„Jak świat stary, ludzie zawsze umierają”. Kamil Bortniczuk wywołał protesty w studio. Włodzimierz Czarzasty: Chamstwo!
17 sty 2021, 15:07 —
W programie „Kawa na ławę” w TVN24 często dochodzi do utarczek między politykami, w niedzielę nie było inaczej. Protesty gości wywołały te słowa Kamila Bortniczuka: – Pani poseł, to krytykanctwo i błazenada mają jakieś granice. No jak świat stary, ludzie zawsze umierają.
-
Piaseczny komentuje kontrowersyjne przyjęcie u „Nergala”: Impreza była przednia
17 sty 2021, 7:29 —
Na początku stycznia Andrzej Piaseczny zorganizował imprezę z okazji 50. urodzin, a gospodarzem przyjęcia był Adam Darski. To właśnie „Nergal” ujawnił w mediach społecznościowych nagrania z przyjęcia, które wywołały dużo kontrowersji. Teraz całe zamieszanie skomentował „Piasek”.
-
Szczyt K2 zdobyty dzięki „dopingowi”? Adam Bielecki krytykowany za wpis
17 sty 2021, 8:41 —
Nepalczycy przeszli w sobotę do historii, a ich wyczyn jest komentowany na całym świecie. Zdobycie K2 zimą od lat było marzeniem wielu himalaistów, w tym Adama Bieleckiego, którego wpis w mediach społecznościowych został skrytykowany przez dziennikarzy i internautów.
-
Środowiska „Gazety Polskiej” uruchamiają alternatywę dla Facebooka – Albicla.com
17 sty 2021, 20:14 —
Byli wolnislowianie.pl, teraz czas na albicla.com. Środowiska „Gazety Polskiej” ruszają z własnym serwisem społecznościowym. Jak pisał naczelny „GP” Tomasz Sakiewicz to odpowiedź „na cenzurę w sieci”.
-
„Hołd tuski”. Dominik Tarczyński krytykuje Donalda Tuska mówiącego po niemiecku
18 sty 2021, 8:21 —
Europoseł Dominik Tarczyński nie był entuzjastą wystąpienia nagranego przez Donalda Tuska na na zjazd partii CDU. Polityk PiS dał wyraz swojej dezaprobacie w programie #Jedziemy w TVP Info.
-
Znany dziennikarz o nawrocie choroby: „Lekarz zobaczył mnie i powiedział, że już ze szpitala nie wyjdę”
17 sty 2021, 10:25 —
Moja żona stwierdziła, że staję się coraz bardziej ponury. Nie czekałem dłużej, zadzwoniłem do lekarza. Następnego dnia już u niego byłem i opowiadałem o swoich lękach. Mówiłem, że choć zdaję sobie sprawę, że większość ludzi ma dziś podobne odczucia, sam nie chcę wpaść do...
-
Historyczny moment polskich skoków. Czy Stoch przeskoczy Małysza?
17 sty 2021, 14:14 —
Dzięki ostatniemu zwycięstwu w Titisee-Neustadt, Kamil Stoch zrównał się z Adamem Małyszem w liczbie wygranych zawodów indywidualnych w Pucharze Świata. W najbliższą niedzielę w Zakopanem możemy być świadkami historycznego momentu, w którym Stoch wyprzedzi Małysza.
-
Georgette Mosbacher: jak lwica nowojorskich salonów uczyła się rozmawiać z Polakami
17 sty 2021, 13:59 —
Georgette Mosbacher zaczynała w Warszawie jako symbol upadku amerykańskiej dyplomacji pod rządami Donalda Trumpa. Przechodzi jednak do historii jako jedna z najbardziej skutecznych dyplomatek amerykańskich w Polsce. Pozostanie po niej bezwizowy ruch do USA, mnóstwo anegdot, a...
-
„Niedyskrecje parlamentarne”: Kosiniak-Kamysz i Hołownia nie chcą rozmawiać z szefem PO, Budka to „przejściowy przewodniczący”
18 sty 2021, 7:48 —
O tym, że w Platformie już szukają następcy Borysa Budki i nazywają go przejściowym przewodniczącym, że wpływy Grzegorza Schetyny rosną oraz, że zdaniem polityka Zjednoczonej Prawicy gowinowcy będą wykorzystywali swoją pozycję, żeby zamieszać w obozie rządzącym, bo wszystko,...
-
Gol z Freiburgiem dał Robertowi Lewandowskiemu kolejny rekord. Pobił legendarnego Gerda Müllera
17 sty 2021, 19:32 —
Bayern Monachium pokonał na własnym boisku zespół SC Freiburg 2:1, umacniając swoją pozycję na fotelu lidera Bundesligi. Wynik spotkania otworzył Robert Lewandowski, który tym samym pobił kolejny rekord niemieckiej Ekstraklasy.
Komentarze
Cytat z artykułu:
\"obsługuje m.in. Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad, Główny Urząd Geodezji i Kartografii, Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo, Regionalne Zarządy Gospodarki Wodnej.\"
Bo niby kto inny mógłby obsługiwać te państwowe firmy?