Zakład "odświeżał" mięso? Produkcja wstrzymana, będzie kontrola

Zakład "odświeżał" mięso? Produkcja wstrzymana, będzie kontrola

Dodano:   /  Zmieniono: 
Zakład "odświeżał" mięso? Produkcja wstrzymana, będzie kontrola (fot. sxc.hu) Źródło:FreeImages.com
Wojewódzki Lekarz Weterynarii wstrzymał produkcję w zakładzie mięsnym, w którym - jak ujawnili dziennikarze "Uwagi" TVN - do produktów dodawano stare mięso i wędliny wycofywane ze sklepów - podaje tvn24.pl.
- Zakład nie będzie prowadził produkcji do czasu wyjaśnienia sprawy - poinformowała Wojewódzki Lekarz Weterynarii Bogumiła Mikołajczak. Do momentu wyjaśnienia sprawy działalność zakładu została wstrzymana. Bogumiła Mikołajczak dodała, że w firmie od piątku zacznie się kompleksowa kontrola.

Aferę ujawnił program "Uwaga" telewizji TVN. Duży zakład mięsny z woj. kujawsko-pomorskiego dodawał do swoich produktów stare wędliny i mięso wycofywane ze sklepów. Proceder miał trwać od lat, a wyprodukowane wędliny i mięso miały trafiać również za granicę.

pr, tvn24.pl, "Uwaga"