Warszawa: druzgocące wyniki inspekcji w restauracjach i barach

Warszawa: druzgocące wyniki inspekcji w restauracjach i barach

Dodano:   /  Zmieniono: 
(fot. sxc.hu)Źródło:FreeImages.com
W czasie wakacji stołeczna inspekcja handlowa przeprowadziła 25 kontroli w warszawskich restauracjach i barach szybkiej obsługi najczęściej odwiedzanych przez turystów. Wyniki kontroli niestety pozostawiają wiele do życzenia – informuje rmf24.pl.
Inspektorzy jako anonimowi klienci sprawdzali przede wszystkim jakoś towaru, kompetencji obsługi, a także to, czy waga otrzymanej potrawy zgadza się z wagą deklarowaną w menu.

Niektóre potrawy trafiły do dokładnej analizy w laboratorium, gdzie badano z czego zostały zrobione potrawy. Niestety wyniki w bardzo złym świetle stawiają restauratorów. Baranie kebaby zrobione z wieprzowiny, wołowy tatar z drobiu, ser feta zastąpiony twarogiem to tylko część zastrzeżeń. Jagnięcina w sosie grzybowym okazała się być.. koniną.

Inspekcja nałożyła już mandaty  nierzetelny restauratorom.

dż, rmf24.pl