Drożdżówka za 16, zupa za 60 zł w lokalu Magdy Gessler. „Tu nie ma miejsca na miernotę”

Drożdżówka za 16, zupa za 60 zł w lokalu Magdy Gessler. „Tu nie ma miejsca na miernotę”

Magda Gessler
Magda GesslerŹródło:Newspix.pl / TEDI
Magda Gessler otworzyła kolejny lokal, który będzie prowadziła razem z synem. Uwagę internautów zwróciły szczególnie ceny potraw, które są dosyć wygórowane nawet jak na warszawskie standardy. Te uwagi skomentowała sama zainteresowana, a głos w sprawie postanowił zabrać również syn restauratorki.

Przypomnijmy, w sobotę 17 października w Wilanowie w Warszawie otwarto bistro „Słodki Słony Familia”. „Słodki – wypieki według rodzinnych receptur i najlepsza jakość składników. Słony – bistro, tradycyjne potrawy wzbogacone o zielony twist” – wyjaśniła Magda Gessler, promując lokal. Dodała także, że miejsce to wspólnie prowadzić będą ona oraz jej syn Tadeusz Müller.

„Za 13 zł zup się nie sprzedaje”

Już na krótko po zainaugurowaniu działalności lokalu w sieci ruszyła lawina komentarzy. Internauci zwrócili uwagę, że za drożdżówkę trzeba zapłacić tam 16 złotych, a za litrowy słoik zupy pomidorowej lub rosołu na wynos – 60 zł. – Za restauracje trzeba płacić, zwłaszcza tam, gdzie czynsze są duże... W lokalu na Mokotowskiej zup za 13 zł się nie sprzedaje! – tłumaczył syn Magdy Gessler, Tadeusz Müller w rozmowie z Plejadą.

Syn restauratorki wyjaśnił, że produkty zamawiane przez lokal pochodzą od „najlepszych dostawców”, a potrawy powstają na bazie „ekologicznych warzyw”. – Nasz dostawca z Ożarowa ma 4 hektary i hoduje na nich warzywa, one kosztują dwa razy tyle – kontynuował.

Wysokie ceny w lokalu Magdy Gessler. Restauratorka komentuje

Obszerny wpis na ten temat opublikowała również Magda Gessler. Restauratorka podziękowała w nim za „reklamę” jej nowego lokalu. „Znacie od lat moje przepisy, pasję, jakość. Te miejsca są jak spiżarnia smaku, zapachu, który wydobywa się i kusi już na ulicy. Każde danie w karcie, każda słodkość to nabita jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas. To nas różni od innych, pustych, pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków” – napisała.

Posługując się przykładem kontrowersyjnej drożdżówki prowadząca „Kuchenne rewolucje” podkreśliła, że taki produkt powstaje z „250 gram maku ucieranego z miodem lipowym, wzbogaconego o rodzynki, migdały, orzechy włoskie z dodatkiem amaretto, a także konfitowaną przez nas skórką pomarańczową i cytrynową”. Gessler dodała, że w jej lokalu używa się najlepszych gatunkowo produktów. „Tu nie ma miejsca na miernotę. U nas kuchnia i cukiernia działają każdego dnia, na świeżo. Tu jest zapach. Tu jest magia” – przekonywała.

facebookCzytaj też:
Magda Gessler pokazała zdjęcia swojego nowego lokalu. Ceny zaskoczyły fanów