Nie od dziś wiadomo, że jedną z największych ludzkich słabości jest jedzenie. Brak czasu w kuchni sprawia, że przygotowujemy posiłki szybko, a to niestety nie zawsze idzie w parze z ich wysoką jakością i dobrym smakiem. We współczesnej kuchni nie gotujemy jednak sami. Urządzenia gospodarstwa domowego przez lata stały się dla nas nieodłącznymi pomocnikami i niejednokrotnie ułatwiły nam wykształcenie umiejętności bycia domowym szefem kuchni lub po prostu zarażenie się pasją gotowania. Ich ewolucja pokazuje, w jaki sposób postęp technologiczny wpłynął na podejście do gotowania i sprawił, że tradycyjne sposoby ustąpiły miejsca zaawansowanym urządzeniom skracającym czas gotowania i ułatwiającym przygotowywanie nawet najbardziej wyszukanych potraw.
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.