Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 260 tekstów

  • Jelitom na zdrowie 9 gru 2018, 20:00 Rak jelita grubego zbiera śmiertelne żniwo na całym świecie. A przecież można mu zapobiec. I nie jest to takie trudne.
  • Młodzi, szczupli, chorzy 7 paź 2018, 20:00 Wysoki cholesterol kojarzony jest głównie z osobami starszymi, ale często odkrywa się go u 30-latków.
  • Suplementy diety pomocne w zapobieganiu nowotworom 25 lis 2018, 20:00 Zdrowe odżywianie jest jednym z wiodących czynników, zmniejszających ryzyko zachorowania na raka. Warto wiedzieć, że niektóre suplementy diety również mogą okazać się pomocne.
  • Pół godziny ratuje życie 12 lis 2018, 20:00 Z dr. Jackiem Zwolińskim z Kliniki Gastroenterologii Onkologicznej Centrum Onkologii – Instytutu im. Marii Skłodowskiej-Curie rozmawia Katarzyna Pinkosz
  • Cukrzyca nie pyta o wiek. Ale o styl życia – już tak 18 lis 2018, 20:00 Może powoli rozwijać się latami, a my długo bagatelizujemy jej objawy. Cukrzyca typu 2. jest powszechnym problemem, ale to nie oznacza, że nie można się przed nią uchronić.
  • Prosto, zdrowo i ze smakiem 14 gru 2018, 14:32 Domowy jogurt, serowy chleb z polenty, hummus, kotleciki pomidorowe, parmigiana z bakłażanem, zupa minestrone, jarzynowa z soczewicą, pieczona barwena – przepisy na te pełne aromatu i nieskomplikowane dania należą do kanonu kuchni śródziemnomorskiej, która od dziesiątek lat...
  • Dziękuję, ale nie przełknę 16 gru 2018, 20:00 Ucisk w żołądku, uporczywe mdłości, skurcze jelit. Co robić, gdy męczy nas niestrawność lub przesadziliśmy z alkoholem?
  • Marchewka, która leczy 2 gru 2018, 20:00 Doktor Ewa Dąbrowska odkryła dobroczynny wpływ postu na zdrowie przed 30 laty. Odtąd obdarowuje ludzi swoją dietą owocowo-warzywną jak Dobrą Nowiną.
  • Błonnik wydłuża życie 15 lut 2011, 8:59 Spożywanie większych ilości błonnika może zmniejszać ryzyko przedwczesnego zgonu, m.in. z powodu chorób układu krążenia, infekcji i schorzeń oddechowych - wynika z pracy, którą zamieszcza internetowe wydanie pisma "Archives of Internal Medicine". Błonnik jest jadalną częścią...
  • Dlaczego warto pokochać błonnik 24 sty 2016, 20:00 Dzięki błonnikowi pokarmowemu dłużej czujemy się najedzeni po posiłku, a nasz organizm łatwiej usunie toksyczne resztki. Jest on również niezastąpionym źródłem antyoksydantów.
  • Dieta bogata w błonnik wydłuża życie 13 sty 2015, 16:51 Chińscy naukowcy odkryli, że ilość spożywanego błonnika ma wpływ na wystąpienie chorób serca, cukrzy czy wielu typów raka. Dzięki zwiększeniu ilości spożywanych produktów, które zawierają błonnik, człowiek może zmniejszyć ryzyko pojawienia się chorób przewlekłych i...
  • „Dobra zmiana” również na rynku napojów gazowanych. Do sprzedaży trafi Coca-Cola Plus 7 lut 2017, 8:43 Nowy prezes Coca-Coli zapowiedział, że w ciągu najbliższych miesięcy firma będzie się chciała skoncentrować na wprowadzeniu zmian w swoich flagowych produktach m.in. poprzez redukcję ilości cukru oraz kalorii. Jednym z pierwszych krajów, gdzie zostaną wprowadzone zmiany jest...
  • Kukurydza dobra na wszystko. Wspomaga odchudzanie, obniża cholesterol 21 sty 2015, 9:37 Specjaliści do spraw żywienia podkreślają, że kukurydza jest bogatym źródłem witamin, składników mineralnych i kwasów Omega-3. Jej ziarna sycą, ale nie tuczą, dlatego jest polecana każdemu i o każdej porze roku. Można wprowadzać ją do diety na wiele różnych sposobów: jako...
  • Talerz mądrości 28 lis 1999 Konsument końca XX w. wybiera chleb wzbogacony żelazem, błonnikiem lub wapniem
  • 10 produktów, które okazały się być niezdrowe 18 mar 2015, 13:30 Trendy obowiązują nie tylko w modzie. Popularnością cieszą się produkty, które producenci reklamują jako zdrowe. Jednak jak pokazują badania, niektóre wyroby nie są tak zdrowe jak się dotychczas wydawało.
  • Wartościowa pieczarka 5 sie 2011, 10:55 Wbrew powszechnej opinii pieczarki nie są pozbawione wartości odżywczych. Popularny grzyb zawiera dość dużo białka, jest też bogata w błonnik pokarmowy - a przy tym jest niskokaloryczna, zawiera niewielką ilość tłuszczów i jest całkowicie pozbawiona cholesterolu.
  • McChleb 31 sie 2003, 1:00 Polski chleb może się stać narodowym produktem eksportowym jak węgierskie salami i włoskie spaghetti
  • Wstydliwy problem 17 lip 2016, 20:00 Zaparcia stają się już problemem cywilizacyjnym. Szczególnie często skarżą się na nie kobiety.
  • Pierwsze takie makarony na rynku. Z Pudliszek! 18 lut 2014, 14:56 Marka Pudliszki wzbogaca swoje portfolio o nową kategorię produktową makarony. W styczniu 2014 w sklepach pojawiły się dwie linie nowości - Bogactwo Błonnika oraz 100% durum - które mają nie tylko pyszny smak, ale zapewniają również...
  • Pudliszki z nową kategorią - pierwsze takie makarony na rynku! 18 lut 2014, 15:10 Marka Pudliszki wzbogaca swoje portfolio o nową kategorię produktową makarony. W styczniu 2014 w sklepach pojawiły się dwie linie nowości - Bogactwo Błonnika oraz 100% durum - które mają nie tylko pyszny smak, ale zapewniają również...
  • Ze śledziem i kapustą przez życie! 9 sie 2015, 20:00 Zdrowe odżywianie jest możliwe pod każdą szerokością geograficzną! Nie narzekajmy, że Grecy mają lepiej, bo: ryby, owoce morza i oliwa. Nasz rodzimy śledź jest pełną zdrowych tłuszczów rybą, a kapusta, ziemniaki i jabłka to bomby witaminowe. Sekret zdrowia to umiar.