Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 44 tekstów

  • Przewodnik po SLOW LIFE Karoliny i Macieja Szaciłłów 14 kwi 2019, 20:00 Dla nas slow life to życie w zgodzie z naturą, nie tylko nas otaczającą, ale też wewnętrzną – mówią Karolina i Maciej Szaciłłowie, autorzy książek o zdrowym stylu życia, zajmujący się zagadnieniami z zakresu slow diet.
  • W dawnej Fabryce Norblina powstanie przestrzeń coworkingowa 8 maj 2019, 12:01 Grupa Capital Park podpisała umowę najmu z rent24. Firma jest światowym operatorem przestrzeni coworkingowych i colivingowych. Nowa elastyczna przestrzeń biurowa zajmie 4 tys. m kw. w nowo powstającym kompleksie ArtN.
  • BioBazar wróci na Wolę. Zajmie jedną z hal byłej fabryki Norblina 20 mar 2019, 13:47 Popularny bazar z żywnością ekologiczną po latach wróci na Wolę. BioBazar zajmie ponad 2 tys. m kw. w budynku dawnej rurowni i ciągarni w modernizowany kompleksie ArtN.
  • Rynek żywności ekologicznej w Polsce wart jest 600-650 mln złotych 14 sty 2015, 19:21 Polacy przywiązują coraz większą wagę do zdrowego odżywiania, a co za tym idzie – rośnie popularność żywności ekologicznej. Naturalne produkty pochodzące z upraw, w których nie stosuje się sztucznych nawozów, i przetwarzane bez udziału konserwantów, można już kupić nie...
  • Polska może stać się europejskim liderem produkcji żywności ekologicznej 24 mar 2015, 12:56 W ciągu ostatniego roku popyt na żywność ekologiczną wzrósł o 20 proc. Przybyło więc certyfikowanych gospodarstw rolnych, które mogą produkować tego typu żywność. Zwiększyła się także liczba przetwórców i handlowców działających w tej branży. Polska ma szansę stać się liderem...
  • Polacy chcą jeść zdrowo. Wybierają żywność ekologiczną 24 mar 2015, 16:01 W ciągu ostatniego roku popyt na żywność ekologiczną wzrósł o 20 proc. Przybyło więc certyfikowanych gospodarstw rolnych, które mogą produkować tego typu żywność. Zwiększyła się także liczba przetwórców i handlowców działających w tej branży. Polska ma szansę stać się liderem...
  • Moda na zdrową żywność nie mija 9 sty 2016, 18:44 Zdrowe odżywanie nie jest chwilową modą, ale coraz silniejszym trendem – wynika z badania przeprowadzonego przez Ośrodek Ewaluacji. Polacy chcą jeść zdrowo i odpowiedzialnie, dlatego coraz częściej wybierają żywność nieprzetworzoną, bez konserwantów i chemicznych dodatków. W...
  • Specjaliści od brudnej roboty 3 maj 2015, 20:00 W tym samym czasie, gdy Parlament Europejski zaostrza normy dotyczące emisji gazów cieplarnianych, promuje ekologiczny styl życia i wprowadza dla producentów energii zielone certyfikaty, do Afryki jadą setki ton elektronicznych śmieci.
  • Wiejską żywność coraz częściej można zamówić przez internet 19 lut 2014, 17:07 Ekologiczna lub od zaprzyjaźnionego rolnika ze wsi, bez szkodliwych środków chemicznych – takiej żywności coraz częściej poszukują mieszkańcy dużych miast. Dlatego powstaje coraz więcej internetowych sklepów, oferujących zdrową żywność z dostawą do domu. W większości...
  • Euro 2012 w Łomiankach? 29 paź 2007, 6:14 Do tej pory wszystko wydawało się jasne. Stadion Narodowy miał stanąć w miejscu Stadionu Dziesięciolecia - kupcy z istniejącego tam wielkiego bazaru już się pakowali. Raptem w sobotę okazało się jednak, że nic nie jest w tej sprawie przesądzone. Prezydent Warszawy Hanna...
  • Smak tylko dla wybranych 29 mar 2015, 20:00 Znaleźć przepis na dip z buraka to łatwizna. Sztuka to znaleźć dobre buraki. Problemem polskiej kuchni nie są kucharze. Nie kto gotuje, tylko z czego...
  • Wieś jajka kupuje w dyskontach. Skąd brać prawdziwą żywność? 3 kwi 2015, 19:54 Znaleźć przepis na dip z buraka to łatwizna. Sztuka to znaleźć dobre buraki. Problemem polskiej kuchni nie są kucharze. Nie kto gotuje, tylko z czego...
  • Plastikowi mówimy nie! 4 lis 2018, 20:00 Jeśli nie powstrzymamy produkcji śmieci, wkrótce w morzach będzie pływać więcej butelek i torebek niż ryb. Parlament Europejski chce zakazać sprzedaży plastikowych przedmiotów jednorazowego użytku.
  • Blisko ludzkich spraw i potrzeb. Startuje ,,Świąteczny Jarmark Natury" w Gdańsku-Oliwie 10 gru 2015, 15:39 Jak dobrze przygotować się na nadchodzące świąteczne chwile spotkań z najbliższymi? Jak zrobić najpiękniejsze, indywidualne i trafione prezenty? Co sprawi, że ten czas zostanie zapamiętany na długo? Odpowiadając na potrzeby lokalnej...
  • Polak je 150 jaj rocznie, Francuz – 250 29 kwi 2015, 16:38 Na unijnym rynku Polska jest w czołówce producentów i eksporterów jaj. Spożycie w kraju jest jednak niewielkie. W ubiegłym roku wprawdzie nieznacznie wzrosło – do ok. 150 sztuk na osobę rocznie, jednak do krajów zachodnich sporo nam jeszcze brakuje.
  • Ekologia w pracy to nie obowiązek, ale przyjemność 15 paź 2013, 10:59 Pracownicy Provident Polska przekonali się ostatnio, że edukacja ekologiczna może być bardzo ciekawa. Firma zorganizowała w ramach Zielonego Tygodnia cykl eko-warsztatów, które zakończyły się piknikiem ekologicznym. Działania odbyły...
  • Warsztaty z nostalgii 18 wrz 2016, 20:00 Studenci Uniwersytetu SWPS postanowili ożywić drobne rzemiosło. Sięgnęli po znany i sprawdzony sposób: marketing nostalgiczny.
  • Ja również byłem startupowcem 9 paź 2016, 20:00 Polska w ciągu czterech-pięciu lat będzie miała swojego jednorożca, czyli technologiczną spółkę wartą więcej niż miliard dolarów – mówi „Wprost” Tomasz Czechowicz, założyciel funduszy z Grupy MCI i jeden z najbogatszych Polaków.
  • 40 najbogatszych przed czterdziestką 26 lis 2017, 20:00 W latach 90. było podobno łatwiej zbić fortunę niż dzisiaj. Ale nasza lista 40 najbogatszych przed czterdziestką pokazuje, że młodzi Polacy potrafią dorobić się milionów także i teraz.
  • Wojna o karpia 16 gru 2018, 20:00 Kilka milionów karpi, które miały w tym roku trafić na świąteczne stoły, poczeka do kolejnej Wigilii w polskich stawach. Markety w ostatniej chwili zdecydowały, że żywego karpia sprzedawać nie będą. Cieszą się ekolodzy, hodowcy liczą straty.
  • Miliard z ogonkiem 25 sie 2013, 20:00 Już co piąte jabłko deserowe na stołach Europejczyków pochodzi z polskiego sadu. Jak to się stało, że z anonimowych wyrobników staliśmy się potęgą?
  • SZEFOWIE KUCHNI POLECAJĄ 29 mar 2015, 20:00 Dania, którymi zachwycisz gości przy wielkanocnym stole: DELIKATNY KREM CZEKOLADOWY W SKORUPKACH PO JAJKACH autorstwa Marcina Kocha skorupki po 10-12 jajkach (zachowaj papierowe opakowanie po jajkach) 200 g czekolady 60-70 proc. kakao (im lepsza...
  • Wspólny czas, wspólna przestrzeń - Święta w Olivia Business Centre 23 gru 2015, 12:44 Olivia Business Centre postarało się o stworzenie wyjątkowej atmosfery przedświątecznej dla rezydentów swoich budynków. W ciągu ostatnich dwóch tygodni w tym największym centrum biznesu w Polsce Północnej można było uczestniczyć w...
  • UOKIK: 35 proc. jajek wzbudziło zastrzeżenia inspektorów 24 mar 2016, 15:49 Po przebadaniu 271 partii kurzych jaj okazało się, że aż 95 z nich, czyli 35 proc., nie było właściwie oznaczonych. 30 proc. ze skontrolowanych jaj miało nieprawidłowe oznaczenie, 13 proc. z kolei nieodpowiednią wagę.
  • Kolorowe wozy z burgerami 28 paź 2012, 12:00 Kotlet z mrożonki, hot dog z mikrofali ? Gastronomiczny koszmar odchodzi do lamusa. Do ulicznego jedzenia biorą się zapaleńcy, a biznes na kółkach kręci się coraz szybciej .
  • Wojna o polską żywność 14 kwi 2013, 20:00 Alarmujące doniesienia o fatalnej jakości naszej żywności co chwila przetaczają się przez media. Ile jest w nich prawdy? Niewiele. To element czesko-słowackiej wojny spożywczej z Polską. O wielkie pieniądze.
  • Zrobieni na szaro 2 lut 2003 200 miliardów złotych zarabiają Polacy na lewo
  • Eko żywność z Polski trafi na stoły w USA i Japonii 7 kwi 2015, 13:12 Bardzo perspektywicznymi rynkami dla producentów zdrowej żywności są Japonia, Singapur i Stany Zjednoczone. Mieszkańcy tych krajów coraz częściej zaczynają zwracać uwagę na to, jaka żywność trafia na ich stoły. Japoński rynek już podbija polski sok z aronii. Dużym...
  • Dobry klimat 19 gru 2009, 23:00 Zły klimat towarzyszył konferencji kopenhaskiej poświęconej walce z ocieplaniem się klimatu. Walka z globalnym ociepleniem jest teraz tak samo modna jak buty od Prady, garnitur od Armaniego czy torba od Louisa Vuittona. A że poglądy nosi się dziś jak modny ciuch czy zegarek,...
  • Delikatny dotyk Azji 1 lut 2009, 22:00 Ilona Rechnio Krem odmładzający z Japonii, wizyty u tajskiej masażystki i olejki do ciała z nutami jawajskich kwiatów? Statystycznej mieszkance Europy do podstawowej codziennej pielęgnacji wystarczały do niedawna mydło i krem. Ale skoro porcelanowe cery japońskich kobiet...