Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 136 tekstów

  • Militarne kluchy 24 mar 2019, 20:00 Ani lekki, ani dietetyczny przysmak Podlasia
  • Jak się zbudzi, to nas zje 7 kwi 2019, 20:00 Poznajcie moc czosnku niedźwiedziego
  • Raport „Wprost”: Jak producenci ukrywają informacje o chemii w żywności 17 sty 2019, 6:08 Ekstrakt drożdżowy zamiast glutaminianu sodu. Karagen zamiast E 407. Sposoby producentów na to, jak ukryć przed klientem, co dodali do żywności są coraz bardziej wyrafinowane.
  • Naleśniki gryczane z farszem z mięsa mielonego 6 lut 2015, 16:14 Skład Na farsz ok. 300g mięsa mielonego wieprzowego 2 średnie ostre papryczki 1 duża papryka 100ml przecieru pomidorowego 1 puszka pomidorków (rozdrobnionych) 4 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 duża czerwona cebula papryka...
  • Bikont do Makłowicza, Makłowicz do Bikonta - Na soi świat stoi 30 lis 2003 Drogi Robercie! Piszę do Ciebie z pełnym brzuchem, bo właśnie wrąbałem solidną porcję przepysznych gołąbków według nowej, brawurowej koncepcji mojej towarzyszki życia Miryny. Innowacja dotyczy zarówno farszu, jak i - że tak się wyrażę - opakowania. Do owijania użyto bowiem...
  • Iran/ Minister oświaty zrezygnował 2 gru 2007, 8:20 Irański minister oświaty Mahmud Farszidi zrezygnował - poinformowało w niedzielę irańskie radio państwowe. Jest to piąta zmiana w rządzie prezydenta i premiera Mahmuda Ahmadineżada od 2005 roku.
  • O prawdziwych pierogach słów kilka 14 lis 2010, 12:00 Ciepłe, magiczne, takie rodzinne, mamine i babcine pierogi są naszym marzeniem zawsze, gdy jesteśmy głodni.
  • Domowe wędliny i pasty z maszynką do mielenia mięsa od MPM 14 sty 2014, 14:18 W trosce o zdrowie swoje i rodziny, dużą uwagę powinno przykładać się do jakości jedzenia. By eliminować z diety zbędne konserwanty i ulepszacze, warto przygotowywać niektóre wędliny i pasty kanapkowe ze świeżego mięsa.  W ich...
  • Zapiekaj ze smakiem - naturalnie! 11 mar 2016, 13:42 Ta ciepła, aromatyczna i syta przekąska, to prawdziwa królowa kuchni włoskiej. Jej najpopularniejszą wersją jest dobrze znana smakoszom wyśmienitych potraw lasagne. O czym mowa? O wielbionej nie tylko w Italii - zapiekance! W lecie często...
  • Święta Magdy Gessler - Barszcz i zupa grzybowa 12 gru 2010, 12:00 W moim domu barszcz przyrządza się z pieczonych buraków. Nie ma mięsa, bo nie ma prawa mieć, ale są prawdziwki, które świetnie je zastępują i poza smakiem zmieniają również kolor barszczu. Robi się bardziej brunatny, bardziej wigilijny.
  • Mój świąteczny indyk 18 gru 2011, 12:00 Pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia nie jest łatwy. Wszyscy są przejedzeni, nie bardzo wiedzą, co z sobą zrobić, prezenty wręczone, dzieci się nudzą. Można odnieść wrażenie, że w Polsce święta kończą się na Wigilii, a tradycja świątecznego obiadu właściwie u nas nie istnieje.
  • W pierogowym raju 3 mar 2002 Kochany Robeczku, Spałaszowałem właśnie z ogromną przyjemnością porcyjkę pierożków z wiśniami, sporządzonych przez Mirynę w ramach deseru, stąd i myśli moje snują się wokół pierogów. Było nie było, jest to...
  • Pierożki na parze 12 cze 2016, 20:00 Pierożki i pierogi różnią się nadzieniem, grubością ciasta, są przygotowywane z różnych rodzajów mąki. Te najpopularniejsze pochodzą z Chin.
  • Makłowicz do Bikonta, Bikont do Makłowicza - Gołąbki pokoju 9 lut 2003 Piotrusiu! Muszę zdradzić Ci w wielkim zaufaniu, że uwielbiam gołąbki. Nie, nie chodzi mi o ptaszki, podobno wyłapywane przez Wietnamczyków i utylizowane w naleśnikach typu spring rolls. Choć latające gołąbki też cenię...
  • Kochana Babciu, Kochany Dziadku - czas na pyszny obiad! 21 sty 2016, 10:08 Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla...
  • Smacznie, zdrowo, kolorowo czyli warzywa na stół! Poradnik szefa kuchni oraz specjalisty żywienia Knorr 17 paź 2013, 12:49 Warzywa od dziecka słyszymy, że należy je jeść, że powinniśmy sięgać po nie jak najczęściej. Dlaczego? Na które warzywa warto spojrzeć łaskawszym okiem podczas nadchodzących jesieni i zimy? W jaki sposób je przyrządzać? Jak...
  • Gofry na ostro - ze szpinakiem, łososiem lub boczkiem. Co za smak! 5 wrz 2014, 11:51 Któż z nas nie zna gofrów? Pulchne, chrupiące ciasto w kształcie prostokąta z charakterystyczną kratownicą z obu stron. Przywołują skojarzenia z wakacyjnym wyjazdem nad polskie morze, gdzie imponujące jest zagęszczenie budek z goframi...
  • Grill ,,na zielono" - na ruszcie warzywa, owoce i ryby 7 maj 2015, 10:58 Jest kilka rzeczy pewnych na tym świecie, w tym to, że właśnie w całej Polsce zaczął się sezon na grilla. Oficjalny początek przypadł na miniony długi weekend majowy, ale grillowe święto Polaków trwa aż do później jesieni. Długo...
  • Szczyt góralskiego smaku! Czyli ferie w górach 2 lut 2016, 6:11 Sezon narciarski w pełni, co cieszy wszystkich miłośników zimowego szaleństwa. A jak narty, to też oczywiście ciepła, sycąca, pyszna i wyjątkowa kuchnia góralska. Kto ma ochotę na aromatyczną karkówkę albo pieczoną kiełbaskę -...
  • Redczak, śliszki czy może B?che de Noël? 14 lis 2014, 15:31 Z okazji V edycji Tygodnia Restauracji, do którego przyłączyły się już 174 najlepsze restauracje z całej Polski, Groupon podpowiada, gdzie szukać inspiracji na świąteczne menu. Oryginalnych świątecznych inspiracji nie trzeba szukać...
  • Winogrona w kuchni 3 mar 2015, 9:17 Do jakich potraw wykorzystywać winogrona? Do czego użyć liści winorośli? Czy rodzynki pasują tylko do słodkości? O roli winogron w kulinarnych poczynaniach opowiada szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Owoce winogron Owoce winogron pasują...
  • Na szlaku smaku z marką WINIARY - odkrywaj zupy razem z nami 28 wrz 2015, 14:00 Pyszny, pożywny, sycący.. Kto z nas nie marzy o takim posiłku zaraz po powrocie do domu z pracy czy szkoły? Wszystkie te cechy łączą w sobie zupy, które jesienią i zimą skutecznie rozgrzewają, a latem przynoszą lekkie orzeźwienie....
  • Pasję do świąt mamy w naturze - świąteczne propozycje Hortex 1 gru 2015, 10:00 Nim nadejdą święta i zasiądziemy wraz z rodziną do stołu z pełnym zaangażowaniem przygotowujemy tradycyjne potrawy. W te wyjątkowe dni doskonale sprawdzi się Barszczyk Czerwony Hortex o delikatnym i aksamitnym smaku. Znakomitą bazą do...
  • Gotowanie na ostro, czyli Dzień Pikantnych Potraw 15 sty 2016, 7:48 Kiedy temperatura za oknem zachęca jedynie do wsunięcia się pod ciepły koc, noworoczny kalendarz podsuwa okazję, byśmy choć kulinarnie wyruszyli w podróż do rozgrzanych słońcem krajów Ameryki Południowej czy dalekiej Azji. To...
  • Grzybowniczki - "nowy" specjał z Kujawsko-Pomorskiego 25 mar 2012, 12:32 Bułeczki grzybowniczki i marchew krychano to kolejne potrawy z województwa kujawsko-pomorskiego wpisane na listę produktów regionalnych. Na prowadzonej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Liście Produktów Tradycyjnych region ma już 33 specjały.
  • Gorąca kuchnia Meksyku w Twoim domu 2 wrz 2013, 10:22 Kuchnia meksykańska to bogactwo przypraw i smaków. Już od 2 września w Lidl rozpoczyna się oferta kulinarna Tygodnia Meksykańskiego w której znajdziesz wiele produktów w atrakcyjnych cenach, pozwalających na przyrządzenie...
  • Gdy papryka znikaze stołu! Inspiracje szefa kuchni Knorr na dania z papryki 16 wrz 2013, 11:08 To ona-papryka króluje teraz na naszych stołach. Na surowo, pieczona, faszerowana, w sałatkach Do kulinarnych eksperymentów z papryką w roli głównej zachęca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Różne kolory papryki sprawiają, że dania z...
  • Szefowie kuchni polecają Tydzień Restauracji - najlepsze dania w atrakcyjnych cenach 18 lis 2013, 11:15  Groupon zachęca Polaków do odkrywania nowych smaków i miejsc na kulinarnych mapach polskich miast O tym, że dobre jedzenie daje nam jedne z najprzyjemniejszych doświadczeń zmysłowych nie trzeba nikogo przekonywać. To również radość...
  • Korzeń nad korzenie 12 wrz 2010, 12:00 Selera można przyrządzić w sposób wyrafinowany i podać go niezwykle wykwintnie.
  • Nie masz kapusty nad kiszoną 24 paź 2010, 12:00 Podróż po kapuścianej stolicy Polski