Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 126 tekstów

  • Razowy kwas chlebowy powrót do natury orzeźwienia 26 lip 2013, 11:40 Firma Van Pur wprowadza na rynek nowy produkt Razowy kwas chlebowy. To w 100% naturalny napój gazowany, przygotowany na bazie zbóż z dodatkiem naturalnych soków owocowych. Propozycja ta skierowana jest do całych rodzin jako idealna...
  • Pan Tao 4 wrz 2016, 20:00 Przyjechał, zobaczył i zarobił. Wietnamczyk Tao Ngoc Tu wybudował nad Wisłą biznes wart kilkaset milionów złotych. Wszystko dzięki chińskim zupkom, które tak naprawdę pochodzą z Japonii.
  • Nowe oczy 15 gru 2006, 15:00 Wzrok odzyskują ludzie, którym wcześniej nie dawano na to żadnych szans
  • Niebiańska róża 16 mar 2008, 22:00 Kwiaty będą miały barwę dostosowaną do koloru oczu, ubrania, a nawet mebli
  • Wiem co piję. SOKI 100% - potwierdzamy fakty, obalamy mity 14 kwi 2014, 11:00 Coraz bardziej świadomi wartości pewnych składników, częściej zwracamy uwagę na skład produktów. Czego dowiemy się czytając etykietę soku 100% i co te informacje oznaczają? O tym, co zawiera w sobie sok 100% opowiadają dietetyk Aneta...
  • Kosmetyki Simple brytyjski nr 1 dla cery wrażliwej już w Polsce 13 lis 2013, 10:30 Firma Verco wprowadza na polski rynek kosmetyki Simple. To brytyjska marka utożsamiana z naturalną pielęgnacją skóry wrażliwej - kosmetyki są niezwykle delikatne, wolne od zbędnych substancji chemicznych mogących podrażniać skórę, a...
  • Słońce na zdrowie 4 lip 2004 Opalanie się chroni przed rakiem i zawałem serca! Unikanie słońca jest szkodliwe! Korzyści zdrowotne wynikające z rozsądnego wystawiania skóry na działanie promieni słonecznych znacznie przewyższają ryzyko zachorowania na czerniaka i powstania zmarszczek - mówi "Wprost" prof....
  • Sok, nektar, napój owocowy - co pić i jak odróżniać? 17 paź 2014, 12:00 Zgodnie z zaleceniami Światowej Organizacji Zdrowia człowiek powinien wypijać dziennie 200 ml soku. Polacy wypijają tylko 32 ml - to zdecydowanie za mało. Szklanka soku zawiera podobną ilość soli mineralnych i witamin co owoc. Szczególnie...
  • Jesteś alergikiem? Unikaj pieczywa z marketów 22 sty 2015, 13:19 Pieczywa z supermarketów powinni unikać alergicy, dzieci oraz kobiety ciężarne i karmiące. Zawiera ono bowiem szkodliwe konserwanty, które mogą wywołać silną reakcję alergiczną. Alternatywą dla chleba z minipiekarni w sieciowych marketach jest pieczywo z małych piekarni, które...
  • Fast food w płynie 10 kwi 2005 Picie soków grozi otyłością i zawałem serca! W latach 70. dla pokoleń wychowanych na kompotach picie "zdrowych" soków, poza modą na coca-colę, było namiastką dobrobytu. - Soki symbolizowały wolność i styl życia, którego zazdrościliśmy ludziom z Zachodu - mówi prof. Jacek...
  • Słońce w kremie 22 kwi 2007, 22:00 Nowe preparaty do opalania mają naprawiać uszkodzone DNA oraz chronić przed rakiem
  • Wzrok, KRÓL ZMYSŁÓW 30 paź 2016, 20:00 POTRZEBNA JEST HIGIENA OCZU – NA CO DZIEŃ I DŁUGOTERMINOWA – APELUJE PROF. DR HAB. N. MED. IWONA GRABSKA-LIBEREK, PREZES POLSKIEGO TOWARZYSTWA OKULISTYCZNEGO.
  • Mini kostki Knorr - maksymalny smak! Ulubione przyprawy w nowych opakowaniach 15 maj 2013 Przyprawy w mini kostkach Knorr zmieniają opakowania na wiosnę. A wszystko po to, by podkreślić swoje zalety: intensywny smak i aromat, brak konserwantów i sztucznych barwników oraz łatwość kruszenia. Aromatyczny czosnek, pachnąca...
  • Jak bezpiecznie prać ciuszki malucha już od 1. dnia życia? 16 paź 2013, 9:40 W oczekiwaniu na pierwszego potomka przyszli rodzice kompletują wyprawkę ubranka, łóżeczko, zapas specjalnych kosmetyków do pielęgnacji noworodków. To jednak nie wszystko, gdyż równie ważne jest przygotowanie się do pierwszego prania....
  • Szklanka soku do śniadania 28 lis 2013, 11:10 Sok to najchętniej wybierana przez Polaków porcja witamin do śniadania wynika z badania Dwa śniadania Polaków, przeprowadzonego przez Instytut ARC Rynek i Opinia dla marki TYMBARK. Owoce i warzywa znalazły się odpowiednio na drugim i...
  • Sok na święta 12 gru 2013, 12:42 W nadchodzące Święta Bożego Narodzenia sok pojawi się na większości polskich stołów tak wynika z badania przeprowadzonego przez Instytut ARC Rynek i Opinia dla marki TYMBARK Dwa śniadania Polaków. Najchętniej sięgamy po dwa smaki:...
  • Powstrzymać jaskrę 29 paź 2017, 20:00 Czy można zapobiegać jaskrze pierwotnej otwartego kąta? Okazuje się, że tak. Nowatorskie podejście do chorób oczu to misja dr. n. med. Roberta Wasilewicz z [W]-EyeClinic w Poznaniu.
  • Żywność wygodna bez dodatków? To możliwe 4 kwi 2016, 10:02 Współcześnie coraz większą wagę przywiązujemy do zdrowego stylu życia. Decydując się na zakup danego produktu, w pierwszej kolejności zwracamy uwagę na składniki, z jakich został on przygotowany. Część produktów dostępnych na...
  • Kropla zdrowia w kuchni 6 maj 2015, 13:31 Czy europejska kuchnia to odpowiednie miejsce dla przyprawy z kraju Kwitnącej Wiśni? Dlaczego warto wprowadzić sos sojowy do codziennej diety? Jaki sos wybrać i czym się kierować przy jego wyborze? Naturalny sos sojowy jest kojarzony...
  • Know-how 29 lip 2001 Płeć umysłu. Naukowcy przypuszczają, że o sprawności umysłowej w sędziwym wieku decyduje nie tyle wykształcenie, ile płeć. Wśród 599 holenderskich osiemdziesięciolatków różniących się wykształceniem...
  • Metropolia szkła 14 sie 2005 W Egipcie i Mezopotamii już w IV tysiącleciu p.n.e. były wytwarzane paciorki z fajansu
  • Albo eko, albo zysk? 29 sie 2010, 12:00 Ekologiczne towary opłaca się produkować na całym świecie. Ale ciągle nie w Polsce. Popyt na nie jest coraz większy, lecz wciąż nie na tyle, by pokryć wysokie koszty produkcji.
  • POSTanowić CZY ODPUŚCIĆ? 26 lut 2016, 12:25 Trwa post. Tradycyjnie to czas skupienia i ograniczenia przyjemności, takich jak np. słodkie lub tłuste jedzenie. Jeżeli myślimy o redukcji wagi ciała lub zmianie stylu żywienia to jest to świetny moment na wprowadzanie zmian. Można ten...
  • Naukowcy Nestlé badali smak potraw na wysokości 3600 m. n.p.m. 10 lut 2015, 12:17 Grupa naukowców z Nestlé wybrała się do szwajcarskiej restauracji na wysokości prawie 4000 m. n.p.m., żeby sprawdzić, czy jedzenie gotowane w tak ekstremalnych warunkach będzie smakować tak samo, jak to przygotowane w zakładach...
  • Przepis na piękną skórę. 6 złotych zasad pielęgnacji skóry 9 wrz 2015, 11:42 Ładna i zadbana skóra to marzenie każdej kobiety. Nic w tym dziwnego, gdyż to właśnie ona jest naszą wizytówką oraz podstawą pięknego i zdrowego wyglądu. Dlatego też należy pamiętać o jej starannej pielęgnacji, bez względu na...
  • Od babci dla wnuczka – 10 przykazań młodego desingu 4 paź 2009, 19:00 Wszystko było trochę mniejsze i skromniejsze. Podczas tegorocznego London Design Festival pałeczkę z rąk potentatów przejęli młodzi projektanci. Nowe pokolenie, wychowane w duchu ekologii i zrównoważonego rozwoju, wydaje się sądzić, że wszystko już zaprojektowano i nie warto...
  • Vademecum Zdrowia i Urody 5 maj 2013, 20:00 Cieszymy się wiosną, ale lekkie, obcisłe ubrania bezlitośnie odsłaniają wszystkie niedoskonałości naszego ciała. Wiosna to ostatni moment, by zadbać o siebie i skorzystać z programu odchudzającego modelującego sylwetkę, leczącego...
  • Pijmy soki 100% codziennie - to pewne źródło witamin i wartości odżywczych 30 cze 2014, 13:00 Bogata i zróżnicowana dieta to podstawa dbałości o zdrowie i dobre samopoczucie. Szczególnie ważne jest to w przypadku dzieci, dla których odpowiednia dawka cennych wartości odżywczych to warunek właściwego rozwoju. Jednym z...
  • Pierwszy pasywny budynek wielorodzinny w Polsce z materiałami Sopro 26 lis 2015, 9:16 Budownictwo ekologiczne i energooszczędne to temat, który bez wątpienia zyskuje na popularności, czego wyrazem są kolejne inwestycje tworzone w zgodzie z założeniami filozofii zrównoważonego rozwoju. Przykładem takiego przedsięwzięcia...
  • Zdrowy jogurt zrób go sam 16 maj 2013 W kilka minut możesz przygotować jogurt i to dużo zdrowszy niż ten, który kupujesz w sklepie. Bez zagęstników, nadmiernej ilości cukru i barwników. Wystarczą świeże owoce i mleko, a o resztę zadba kuchenka mikrofalowa Cello firmy...