Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 228 tekstów

  • Pomarańczowa alternatywa 2 paź 2011, 12:00 Dyniowe pole urzeka swoją urodą. Ogromne, pękate dynie jak gigantyczne pomarańcze rozciągają się aż po horyzont. Takie pole widziałam pierwszy raz wiele lat temu w Bułgarii i choć wtedy szczerze nie znosiłam tego warzywa, to tamten...
  • Dynia - kulinarny znak jesieni 29 paź 2015, 8:08 Chłody i deszcze już nadeszły i wpisały się w naszą aurę na kolejnych kilka miesięcy. Jak się rozgrzać w takie dni? Odpowiedź - dynia! Rozgrzeje swoją ciepłą barwą i doskonałym smakiem. Rozmiary tego warzywa mogą być tak wielkie,...
  • Pyszne, domowe konfitury z mrożonych owoców Hortex 20 paź 2015, 10:51 Jak stworzyć pyszne konfitury? Wykorzystując zaangażowanie, wyobraźnię i pasję tworzenia do śliwek bez pestek Hortex dodajemy kakao i cukier waniliowy, truskawki bez szypułek Hortex łączymy z pomarańczą i kokosem lub kawą, by dodać...
  • Chłodniki 7 lip 2009, 14:48 W „panu Tadeuszu” szlachta zajada się chłodnikiem aż trzykrotnie. Za każdym razem je go milczkiem, żwawo i ze smakiem...
  • Dynia w roli głównej. Poradnik szefa kuchni 30 paź 2014, 9:38 To ciekawe, że gdy Krzysztof Kolumb przywiózł dynię do Europy, traktowano ją początkowo wyłącznie jako roślinę ozdobną. Stosunkowo szybko odkryto jej walory smakowe i około 100 lat później uprawiana była już niemal na całym...
  • Pasję do świąt mamy w naturze - świąteczne propozycje Hortex 1 gru 2015, 10:00 Nim nadejdą święta i zasiądziemy wraz z rodziną do stołu z pełnym zaangażowaniem przygotowujemy tradycyjne potrawy. W te wyjątkowe dni doskonale sprawdzi się Barszczyk Czerwony Hortex o delikatnym i aksamitnym smaku. Znakomitą bazą do...
  • Winogrona w kuchni 3 mar 2015, 9:17 Do jakich potraw wykorzystywać winogrona? Do czego użyć liści winorośli? Czy rodzynki pasują tylko do słodkości? O roli winogron w kulinarnych poczynaniach opowiada szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Owoce winogron Owoce winogron pasują...
  • Kiler dziesiątej muzy 7 lut 1999 Zanim Bruce Willis w filmie, który obejrzy prawie pół miliarda widzów na całym świecie, sięgnie po coca-colę, jego agenci organizują konkurs ofert
  • Sałatki idealne na lato 22 cze 2016, 10:37 Naszych najmłodszych już tylko kilka dni dzieli od ostatniego dzwonka i upragnionych…wakacji! A jak wakacje, to oczywiście wspaniała pogoda, relaks i dużo wolnego czasu. By spędzać go jak najwięcej na świeżym powietrzu,...
  • Bikont do Makłowicza, Makłowicz do Bikonta - Wdzięczna smaczliwka 4 lip 2004 Drogi Przyjacielu! Trzymam oto w dłoni krągłą zieloną smaczliwkę wdzięczną. Pod mocną skórką kryje się cudowny miąższ o maślanej konsystencji i łagodnym smaku z wyraźną nutą orzechów laskowych. Owoc ten bardziej jest znany jako awokado, choć ja lubię jego polską nazwę...
  • Know-how 31 lip 2005 Dane komputerowe można przesyłać przez ciało człowieka - twierdzą specjaliści z japońskiej firmy NTT
  • Know-how 9 kwi 2006 Wielka Iinflacja Tuż po Wielkim Wybuchu wszechświat błyskawicznie zwiększył swe rozmiary w procesie tzw. inflacji: w ciągu ułamka sekundy z mikroskopijnej kulki stał się tworem o średnicy miliardów lat świetlnych - potwierdziły...
  • Thriller wojenny z Dorocińskim, Stuhrem i Rosati 12 sty 2012, 17:52 Zdjęcia do filmu "Obława" dobiegają końca w Małopolsce. W czwartek ekipa filmowa kręciła sceny w kościele Podwyższenia Krzyża Świętego w Luborzycy. - Nie robimy filmu historycznego, robimy thriller wojenny ? mówił reżyser i...
  • Chiński artysta pozywa fiskusa. "Mszczą się, bo nazwałem ich gangsterami" 13 kwi 2012, 19:29 Znany chiński artysta i dysydent Ai Weiwei pozwał do sądów pekiński urząd podatkowy za sposób, w jaki ukarano jego firmę grzywną za uchylanie się od podatków, a jemu samemu odmówiono dostępu do dowodów.
  • Komentarz Nestlé: Cera pełna blasku przez cały rok sekret ukryty w jadłospisie 26 cze 2013, 14:31 Korzystając z dobrodziejstw lata, pamiętajmy o naszej skórze. Wystawiona na wielogodzinne działanie słońca, wiatru, niskiej wilgotności powietrza czy słonej morskiej wody, wymaga intensywniejszej pielęgnacji. Warto w tym czasie zwrócić...
  • Ulecz się jedzeniem 28 lip 2013, 20:00 Lato to czas, kiedy stragany pełne są soczystych owoców, kolorowych warzyw. Warto korzystać z bogactw natury pełnymi garściami – a zamiast po kolejną pigułkę sztucznych preparatów witaminowych sięgnąć po jabłko, pomidora, fasolę.
  • Ekspert radzi: jak skutecznie pozbyć się boczków? 11 wrz 2013, 11:00 Skaczesz, wymachujesz nogami, robisz skłony, a to wszystko przypróbie założenia ulubionych dżinsów? Nic tak skutecznie nie potrafi zepsuć humoru kobiecie, jak nieestetyczne fałdy tłuszczu na brzuchu i biodrach. Nie jesteśmy na nie...
  • Jesień w kolorze dyni. O potrawach z dyni opowiada szef kuchni Knorr 21 paź 2013, 11:15 Czas na specjalnych gości do kuchni zapraszamy dyniową rodzinę. W kolejce już ustawiają się dynie wszelkich gatunków, ale też patisony, kabaczki, cukinie, ogórki. Przed nami jesienna uczta smaków! Jak ją przygotować? Przepisy na dania...
  • O suplementach diety rzetelnie 25 maj 2014, 20:00 Na suplementy diety Polacy wydają 3 mld zł rocznie. Co tak naprawdę kryje się pod tą nazwą? Czym różnią się one od leków sprzedawanych bez recepty?
  • Już 21 września rozpoczyna się 49 edycja akcji Zadbaj o Swoje Serce 18 wrz 2014, 10:12 Telemedycyna Polska S.A. wraz z Optimą Cardio zapraszają do wzięcia udziału w Kampanii ,,Zadbaj o swoje serce". 49 edycja odbędzie się na mazowszu i wielkopolsce. Niezwykle miło jest nam poinformować, iż najbliższa 49. Edycja Kampanii...
  • Wegetarianizm - z czym to się je? 7 sty 2015, 11:10 11 stycznia obchodzimy Dzień Wegetarian - ludzi, którzy świadomie zrezygnowali z jedzenia mięsa z powodów etycznych. Ilu ich jest? Według badań przeprowadzonych przez Instytut Badania Opinii Publicznej Homo Homini (wrzesień 2013) okazało...