Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 579 tekstów

  • Produkty zbożowe - podstawą diety 30 wrz 2015, 11:59 Prawidłowe żywienie ma szczególne znaczenie dla młodych organizmów. Zdrowe zwyczaje żywieniowe, które młodzież wprowadzi w życie zaowocują ich lepszym stanem zdrowia i samopoczuciem w wieku dorosłym. Piramida Żywienia jednoznacznie...
  • Kuchnia bez glutenu 6 gru 2015, 20:00 Jedyną metodą leczenia celiakii jest rygorystyczne przestrzeganie przez całe życie ścisłej diety bezglutenowej.
  • Zdrowa zima 20 gru 2015, 20:00 Jak wzmocnić odporność organizmu, aby przez całą zimę nie kaszleć i nie chodzić z zatkanym nosem? To naprawdę proste!
  • Gdy najdzie apetyt na słodycze 27 gru 2015, 20:00 Jesień i zima sprzyjają objadaniu się słodyczami. Czym można oszukać organizm, aby nie jeść cukru, ale czuć przyjemność?
  • Morawiecki musi być jak Wilczek 21 lut 2016, 20:00 Dobrą kondycję polskiej gospodarce jest w stanie zapewnić polski żywioł gospodarczy – on i tylko on. I z tej gleby mogą wyrosnąć światowi innowatorzy czy wielkie firmy.
  • Polski żywioł gospodarczy i dyskryminacja. Czego potrzeba do zrealizowania planu Morawieckiego? 27 lut 2016, 21:04 Dobrą kondycję polskiej gospodarce jest w stanie zapewnić polski żywioł gospodarczy – on i tylko on. I z tej gleby mogą wyrosnąć światowi innowatorzy czy wielkie firmy.
  • Wielkanoc pachnąca sosami 22 mar 2016, 13:13 Uwielbiamy ten moment - kiedy z piekarnika wyjmujemy parującą jeszcze pieczeń, a jej zapach wypełnia cały dom. Kiedy pojawia się na świątecznie udekorowanym stole, są przy nim już wszyscy domownicy. I kropka nad ,,i" - czas na sos,...
  • Jak jeść bez cholesterolu 26 lut 2015, 11:49 Udar, zawał i problemy z chodzeniem. Zbyt wysoki poziom cholesterolu we krwi grozi śmiertelnymi konsekwencjami.
  • Wielki comeback polskich ziół 17 kwi 2016, 20:00 Ostropest, siemię lniane, czystek. Trudno wymienić wszystkie ich zalety. Mają zbawienny wpływ na organizm. wprowadzając je na stałe do diety, wyświadczamy sobie wielką przysługę.
  • Lekarstwo na talerzu 29 maj 2016, 20:00 Dieta w cukrzycy typu 2 to podstawa. Nie tylko reguluje poziom glukozy w organizmie, ale w niektórych przypadkach sprawia, że choroba ustępuje.
  • Czerwone mięso – dlaczego warto włączyć je do menu 2 cze 2016, 13:05 Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego, poprawia kondycję fizyczną, reguluje metabolizm. Sprawdź, jak jeszcze możesz pomóc swojemu organizmowi, jedząc wołowinę.
  • Śniadanie w stylu Polki 8 cze 2016, 11:00 Z badania „Style śniadaniowe wśród Polek”, przeprowadzonego na zlecenie California Prune Board, wynika, że statystyczne śniadanie to nadal wspólny posiłek przy stole, na którym królują tradycyjne wędliny, sery, jajka i mleko. Choć mała liczba owoców i warzyw na śniadaniowych...
  • Dieta nastolatków. Co warto o niej wiedzieć? 16 cze 2016, 16:37 Według badań, liczba nastolatków, którzy zmagają się z nadwagą lub otyłością zmniejsza się wraz z wiekiem[1] – im są starsi, tym rzadziej dotyka ich ten problem. Mimo to jest jednak wiele aspektów sposobu żywienia młodzieży,...
  • Od jedzenia humor się zmienia. Raport KUPCA 13 cze 2016, 9:54 Nawyki żywieniowe Polaków i ich stosunek do przekąsek w 2016 roku Jak o swoją codzienną dietę dbają Polacy? Czy stosują się do zaleceń ekspertów i jednocześnie czerpią z kuchni to, co najlepsze? Jaką pozycję w polskim menu...
  • Mrożący problem sprzedawców 16 cze 2016, 9:37 Polski rynek produktów szybko zbywalnych w ostatnich latach zanotował spory wzrost. Głównym czynnikiem jest rosnąca sprzedaż i coraz większa liczba dyskontów, supermarketów i hipermarketów. Jednak rozwój handlu nie zawsze idzie...
  • Sałatki idealne na lato 22 cze 2016, 10:37 Naszych najmłodszych już tylko kilka dni dzieli od ostatniego dzwonka i upragnionych…wakacji! A jak wakacje, to oczywiście wspaniała pogoda, relaks i dużo wolnego czasu. By spędzać go jak najwięcej na świeżym powietrzu,...
  • Jesteśmy tym, co jemy 7 sie 2016, 20:00 Odpowiednią dietą można uzyskać efekty porównywalne nawet z terapią farmakologiczną – mówi dr n. med. Edyta Biernat-Kałuża.
  • Sery żółte dla zestresowanych 11 sie 2016, 7:26 Produkty mleczne to nie tylko źródło wapnia, ale także łatwo przyswajalnego magnezu. Szczególnie warto zwrócić uwagę na sery żółte, które dzięki swojemu wszechstronnemu wykorzystaniu i pysznemu smakowi, mogą stanowić doskonałe uzupełnienie diety w magnez.
  • Ułatwienia dla rolników, łatwiej sprzedadzą żywność. Rząd przyjął projekt ustawy 27 wrz 2016, 20:31 Rada Ministrów podczas posiedzenia 27 września przyjęła projekt ustawy ułatwiający rolnikom sprzedaż żywności z własnego gospodarstwa.
  • Gruby, znaczy winny. Obżera się, niech cierpi 23 paź 2016, 20:00 Grubego można obrażać. Można pomijać w awansach, śmiać się z niego w szpitalu, dyskryminować w liniach lotniczych. Bo utył na własne życzenie. To myślenie jest typowe, błędne i krzywdzące. Grubi dopiero uczą się, jak mówić innym „dość!”.
  • Produkty po terminie, za małe porcje, źle skomponowany jadłospis. Tak karmią w wielu szpitalach 2 gru 2016, 20:13 Nieprawidłowo skomponowane jadłospisy czy niespełnianie wymagań sanitarnych – to tylko niektóre wnioski, jakie płyną z kontroli szpitali i firm dostarczających posiłki do nich. Inspekcja Handlowa i Państwowa Inspekcja Sanitarna wspólnie sprawdziły, jakie posiłki są podawane...
  • Choinki czy podłaźniczki? 12 czy 11 lub 9 potraw? Staropolskie tradycje wigilijne 24 gru 2016, 14:22 Wieczór wigilijny jest w polskiej tradycji najbardziej uroczystym i podniosłym wieczorem w całym roku. Ma zarówno wymiar religijny, społeczny, jak i w wielu aspektach magiczny. Współcześnie na stole wigilijnym powinno znajdować się 12 postnych potraw, pod obrusem leżeć sianko,...
  • Kapitalizm z rodzinną twarzą 8 sty 2017, 20:00 „Firmy rodzinne są najzdrowszą częścią gospodarki” to stwierdzenie Piotra Wiesiołka, wiceprezesa Narodowego Banku Polskiego, wygłoszone 17 października br. podczas prezentacji wyników III edycji badania „Polacy o firmach...
  • Polskie białko z rzepaku zamiast protein z soi i pochodzenia zwierzęcego? To możliwe już za kilka lat 8 sty 2017, 17:23 Na całym świecie rośnie zapotrzebowanie na zdrową i ekologicznie produkowana żywność, a w szczególności na białka pochodzenia roślinnego. Łódzki start-up Napiferyn Biotech opracował i udoskonala unikalną na skalę światową technologię pozyskiwania jadalnego białka z rzepaku, a...
  • Josef Mengele – Anioł Śmierci z Auschwitz. „Zszył bliźnięta, połączył ich żyły. Dzieci krzyczały całą noc” 15 sty 2017, 14:51 Często stał na rampie i dokonywał selekcji nowo przybyłych więźniów. Wraz z SS-manami wyszukiwał ofiar do swoich eksperymentów. Szczególnie interesowały go bliźnięta i karły. Nieświadome matki zwykle szybko oddawały mu swoje dzieci, sądząc, że z doktorem Mengele czeka je...
  • #DesignedForSucces – spotkania zorientowane na sukces 13 lut 2017, 15:59 Każde spotkanie biznesowe ma tak naprawdę tylko jeden cel – sukces firmy. Jego czynniki mogą być różne, tak samo, jak różne są czynniki owocnego spotkania. Specjaliści w zakresie organizacji szkoleń, konferencji i bankietów z hoteli Radisson Blu zdradzają, jakie są dzisiaj...
  • Sercowe problemy 26 lut 2017, 21:00 60 proc. dorosłych Polaków ma podwyższone wartości cholesterolu we krwi. To prowadzi do miażdżycy i jej powikłań, m.in. zawału mięśnia sercowego i udaru mózgu.
  • Obraz tygodnia 5 mar 2017, 20:00 35 $ miesięcznie będą musieli zapłacić użytkownicy YouTube TV, w której znajdzie się oferta kilkudziesięciu amerykańskich kanałów TV Jesteście słabsze, mniejsze i mniej inteligentne, więc musicie zarabiać mniej – przekonywał...
  • Mleko z wodą, chleb kukurydziany bez kukurydzy: Jak się w Polsce fałszuje żywność 20 mar 2017, 21:33 Sery, pierogi, bułki, ryby. W Polsce podrabia się dosłownie wszystko. Fałszerze żywności zarabiają u nas praktycznie tyle, ile handlarze narkotyków.
  • Zamieszanie w sieci 9 kwi 2017, 20:00 Debiut Dino na giełdzie, sprzedaż Żabki, kryzys hipermarketów i powrót niewielkich sklepów osiedlowych. W polskim handlu dawno nie działo się tak wiele.