Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 1317 tekstów

  • Chwilówki online – remedium na kłopoty finansowe? 25 sty 2016, 14:00 Niejednokrotnie znajdujemy się w sytuacji, kiedy rosnąca spirala zadłużenia przyprawia nas o zawrót głowy. Obecnie istnieje jednak wiele racjonalnych sposobów, które mogą pomóc nam wydostać się z ciężkiej sytuacji. Jedną z nich są popularne chwilówki. Przez wielu krytykowane,...
  • Bikont do Makłowicza, Makłowicz do Bikonta - Pyszna kuracja 12 paź 2003, 1:00 Drogi Bobku! Właśnie dotarły do mnie złe wieści, żeś legł powalony przez ciężką grypę. Dość niecodzienna to pora roku na takie dolegliwości, nie przysyłam Ci więc buteleczki rumu do przyprawienia herbaty, co uczyniłbym niechybnie za dwa lub trzy miesiące, ale radzę, byś raczył...
  • Zbrodniarz, który ukradł zbrodnię 5 wrz 2004 Czy kres nadziei na dobre sąsiedztwo z Niemcami? Rząd premiera Belki swoje porażki w polityce międzynarodowej prezentuje jako sukces. Nieudolność w bronieniu polskich interesów tłumaczy koniecznością załatwiania spraw metodami dyplomatycznymi. Najprawdopodobniej dla rządu...
  • Kurkuma na raka 10 cze 2005, 22:22 Popularna przyprawa indyjska kurkuma może powstrzymywać rozwój raka sutka i jego przerzuty - odkryli badacze amerykańscy.
  • Prymus "złoczyńca" 2 kwi 2006 Kto w Brukseli przyprawił nam gębę?
  • Mała Serbia 28 maj 2006 Rozkład trupa byłej Jugosławii nieraz przyprawi jeszcze Europę o ból głowy
  • Lista 100 Najbogatszych Polaków 25 cze 2018, 6:00 1. Michał Sołowow 10,8 mld zł Na Liście 100 najbogatszych „Wprost” po raz pierwszy pojawił się w 1997 r. I to od razu na 10. miejscu. Przez lata raz był na podium, raz z niego schodził, ale zawsze utrzymywał się w pierwszej...
  • Czy pikantnie znaczy zdrowo? 15 sty 2014, 12:31 16 stycznia przypada Dzień Pikantnych Potraw. I choć jest to święto z kategorii nietypowych, to warto bliżej przyjrzeć się zagadnieniu ich spożywania, skoro na ostro jemy w Europie już od 6 tysięcy lat[1]. O naszej miłości do...
  • Sałatki z mięsem - pyszne dania na wakacyjne dni 27 sie 2014, 13:43 Latem nieco zmienia się nasza dieta. W upalne dni nie mamy ochoty na ciężkie potrawy, gorące zupy czy sosy. Chcemy jeść lekko, adekwatnie do pory roku, wykorzystując wysyp świeżych warzyw i owoców. Jednocześnie często nie chcemy...
  • Jakie mięsa wybrać na grilla? Poradnik szefa kuchni 8 sie 2014, 10:24 Zwolennicy wieprzowiny delektują się aromatyczną karkówką i soczystymi stekami. Miłośnicy kurczaka zajadają się chrupiącymi skrzydełkami. A po rostbef i antrykot sięgają ci, którzy najbardziej cenią sobie szlachetną wołowinę....
  • Pieczone mięsa - idealne na chłodniejsze dni 1 gru 2014, 11:24 Różne są sposoby przyrządzania mięsa, a wybór metody, według której powstanie obiad, zależy m.in. od okazji i od pory roku. Gdy nadchodzi jesień i zima, chętniej sięgamy po pieczone dania, które rozgrzewają nas od środka. Jak je...
  • Grillowy niezbędnik smakosza marek Knorr i Hellmann's 17 kwi 2015, 9:06 Grillujemy coraz więcej, coraz częściej. Ponadto jeszcze niedawno zadowalaliśmy się kiełbaską czy boczkiem prosto z grilla, dziś dużo więcej eksperymentujemy z potrawami z rusztu, grillujemy nietypowe składniki, w oryginalny sposób...
  • Wielkanoc pachnąca sosami 22 mar 2016, 13:13 Uwielbiamy ten moment - kiedy z piekarnika wyjmujemy parującą jeszcze pieczeń, a jej zapach wypełnia cały dom. Kiedy pojawia się na świątecznie udekorowanym stole, są przy nim już wszyscy domownicy. I kropka nad ,,i" - czas na sos,...
  • Gotowanie na ostro, czyli Dzień Pikantnych Potraw 15 sty 2016, 7:48 Kiedy temperatura za oknem zachęca jedynie do wsunięcia się pod ciepły koc, noworoczny kalendarz podsuwa okazję, byśmy choć kulinarnie wyruszyli w podróż do rozgrzanych słońcem krajów Ameryki Południowej czy dalekiej Azji. To...
  • Szczyt góralskiego smaku! Czyli ferie w górach 2 lut 2016, 6:11 Sezon narciarski w pełni, co cieszy wszystkich miłośników zimowego szaleństwa. A jak narty, to też oczywiście ciepła, sycąca, pyszna i wyjątkowa kuchnia góralska. Kto ma ochotę na aromatyczną karkówkę albo pieczoną kiełbaskę -...
  • Soczysty kurczak z czosnkową nutą 25 kwi 2013 Rewolucja w kuchni trwa! Czas na Fix Knorr Soczysty kurczak z patelni w naturalnej przyprawie z czosnkiem! Dzięki niemu soczystego i aromatycznego kurczaka o wyrazistym smaku przygotujesz na patelni bez dodatku tłuszczu do smażenia. Miękko!...
  • Kamis I McCormick ogłaszają trendy w smakach 2014 6 lut 2014, 14:07 Specjalna edycja raportu Trendy w Smakach z okazji 125-lecia powstania firmy McCormick Publikowany raz w roku raport ekspertów McCormick i Kamis opisuje pięć najważniejszych trendów kulinarnych oraz kilkanaście smaków, które mają szansę...
  • Na Wielkanoc - pieczeń idealna 17 mar 2016, 11:33 Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań - ma być ,,na bogato" - wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw - co zrobić, aby...
  • Nowe ZIARENKA SMAKU WINIARY już wkrótce w sklepach 16 maj 2013 O smaku potrawy oprócz starannego dobrania podstawowych składników decyduje także odpowiednie jej doprawienie. Doskonałym dodatkiem, który można stosować do wielu różnych dań mięsnych i warzywnych, są przyprawy ZIARENKA SMAKU WINIARY...
  • Kuchnia inspirowana wakacjami 30 wrz 2014, 12:41 Nadeszło nieuchronne - wakacje za nami, a za oknami coraz krótsze dni. Jesień oficjalnie rozpoczęta. Choć staramy się utrwalić wakacyjne wspomnienia - robimy setki zdjęć, kupujemy lokalne wyroby, to niestety nie ,,przechowamy" smaków,...
  • Makłowicz do Bikonta, Bikont do Makłowicza - Pieprzenie o soleniu 10 paź 2004 Piotrusiu! Chciałbym się dziś podzielić z Tobą uwagami na temat, który wielu może się wydawać niegodzien dyskusji. Tym tematem jest sól i jej w kuchni zastosowanie. Sól, jaka jest, każdy widzi, i każdy też wie, jak smakuje - powie osobnik spożywający obiad w kapciach przed...
  • Przepieprzeni komuną, samotni w susharniach 10 lip 2011, 12:00 Choć milczą o tym prawicowe media, naprawdę daliśmy się wynarodowić. Polska zniknęła z talerza ok. 20 lat temu. Archeolog Magda Gessler opowiada o swoich wykopaliskach.
  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY! 7 kwi 2016, 11:04 Z utęsknieniem wyczekujemy ciepłych dni pełnych okazji do wspólnego odpoczynku na świeżym powietrzu. Podczas sprzyjającej pogody za oknem, najchętniej wybieramy spotkania przy grillu, w towarzystwie rodziny czy przyjaciół. Wbrew pozorom...
  • Gotuj się na grilla! Poradnik szefów kuchni Knorr 27 maj 2013 Choć pogoda nie dopisała, wielu z nas w weekend majowy odświeżyło grilla. Ale to dopiero początek przed nami ciepłe wiosenne i wakacyjne popołudnia. Soczyste piersi z kurczaka, aromatyczna karkówka, chrupiące kiełbaski dla wszystkich,...
  • Warzywne innowacje - pysznie, zdrowo, nietypowo 19 lis 2014, 15:48 W sezonie jesienno-zimowym szukamy sposobów na niskie temperatury i nieprzychylne warunki atmosferyczne za oknem. Jednym z frontów walki o dobry humor jest nasza kuchnia. W codziennym menu do łask wracają wszelkie dania na ciepło, zwłaszcza...
  • Grillowana karkówka? Do dzieła! Porady szefa kuchni 23 kwi 2015, 12:46 Jeszcze tylko kilka dni, by sezon na grilla oficjalnie uznać za otwarty! Ale przygotowania można rozpocząć jeszcze przed weekendem majowym - i przygotować pierwszą w tym roku karkówkę. Choć bardzo popularna, jest wymagającym mięsem -...
  • Produkty przyspieszające metabolizm – czy korzystasz z nich na co dzień? 8 lis 2017, 11:30 Restrykcyjne diety kuszą spektakularnym i szybkim spadkiem wagi. Niestety ich autorzy zapominają często wspomnieć o szkodliwości głodówek dla organizmu, a także o możliwym efekcie jo-jo. Zdrowszym rozwiązaniem jest wprowadzenie do swojej kuchni produktów, które przyspieszają...
  • Święta w kuchniach świata - przepisy polecane przez szefów kuchni Knorr 6 gru 2013, 11:41 Boże Narodzenie coraz bliżej, a lista przedświątecznych planów coraz dłuższa. Jakie prezenty wybrać dla najbliższych? Jak udekorować mieszkanie? I oczywiście co podać na świąteczny stół, jakie potrawy przygotować? Takie same jak...
  • Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta... Coraz smaczniejsze święta! 22 gru 2014, 11:38 I znowu zbliża się wyjątkowy czas świąt Bożego Narodzenia. Przed nami najprzyjemniejsza część roku: spotkania z bliskimi, wolne od pracy dni, prezenty oraz pysznie zastawiony stół. No właśnie... I tu pojawia się tradycyjne pytanie -...
  • Nawarzyłeś piwa, to teraz... z nim coś ugotuj! 8 cze 2015, 6:53 Chmielowy trunek traci swój pejoratywny wizerunek i wkracza na salony. Przybywa gatunków, odmian, wzrasta zainteresowanie niszowymi browarami. Okazuje się, że warto zaprosić piwo nie tylko na grillowe przyjęcie, ale także do samej kuchni....