Kariatyda i jej szparagi

Kariatyda i jej szparagi

Zaprowadza nowe porządki w prezydenckiej kuchni. Dzieli się przepisami. Coraz częściej pojawia się publicznie. Czy rządzi też prezydentem? Oto lekcje Anny Komorowskiej. Jej stylu i rządzenia.
Na pałacowy stół wkracza nowe. Szparagi z sosem holenderskim, lin z patelni z sałatą i sosem rabarbarowym, cielęcina z fasolką szparagową – prezydentowa Anna Komorowska podzieliła się swoimi przepisami w wydanym właśnie albumie kulinarnym „Wykwintna kuchnia polska”. To dopiero początek.

Jak dowiedział się „Wprost”, teraz menu z książki na stałe zagości w prezydenckim pałacu i na wszystkich oficjalnych kolacjach. Politycy PO nie mogą się nadziwić: – Anka, a gdzie dziczyzna?

Prezydentowa, zanim jeszcze wprowadziła się do Belwederu, otwarcie przyznawała, że potrafi oporządzić całego dzika przyniesionego przez męża myśliwego. Ale od czasu gdy Bronisław Komorowski dla prezydentury porzucił polowania, pierwsza dama stawia raczej na powściągliwość.
Więcej możesz przeczytać w 47/2012 wydaniu tygodnika e-Wprost.

Archiwalne wydania Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App StoreGoogle Play.

Czytaj także

 1
  • Polityk   IP
    Nic dodać,nic ująć