W Warszawie zjesz... rybę nadziewaną owadami

W Warszawie zjesz... rybę nadziewaną owadami

Dodano:   /  Zmieniono: 
Skorpion na obiad? W Warszawie macie okazję przekonać się jak smakuje (fot. sxc.hu) Źródło:FreeImages.com
Nowo otwarta restauracja "Co To To Je" na ul. Nugat 7 w Warszawie oferuje w swoim menu szarańczę w tempurze, sushi z drewnojadami i sernik ze świerszczem - pisze Gazeta.pl. Owady - zawierające bardzo dużo białka - są przysmakiem w niektórych krajach Azji.
Właścicielka restauracji tłumaczy, ze na pomysł otworzenia niezwykłego lokalu wpadła podczas wizyty w Budapeszcie, gdzie odwiedziła podobną restaurację. Teraz sama częstuje gości zupą na białych warzywach z larwami mącznika, szarańczą ze świerszczem i sumem nadziewanym owadami. W restauracji będzie można zjeść również... skorpiony i tarantule.

arb, Gazeta.pl