Na targach lokalni wytwórcy prezentują m.in. wyroby skórzane, wiklinowe, serwety, biżuterię. Odbywają się także kiermasz roślin ozdobnych i bylin, wystawa żywności ekologicznej z podkarpackich gospodarstw ekologicznych oraz prezentacje kulinarne wraz z degustacją potraw regionalnych i tradycyjnych. Zainteresowani mogą zapoznać się z najnowszym sprzętem rolniczym i ogrodniczym. Podczas targów będzie można zobaczyć także różne odmiany kóz i owiec, a najlepsi hodowcy otrzymają nagrody. Ponadto zaprezentują się także hodowcy szynszyli, kur ozdobnych i olbrzymich królików, tzw. gigantów. Nagrodzone zostaną także najciekawsze stoiska wystawowe oraz najsmaczniejsze wyroby z sanockiego twarogu. Targom towarzyszą występy zespołów folklorystycznych i ludowych, pokaż konnej woltyżerki i walk białą bronią w stylu kozackim.
W ramach imprezy odbędzie się także wojewódzki finał X edycji konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów", wyłaniający najlepsze produkty nominowane do ogólnopolskiej nagrody "Perła 2010". Jej wręczenie odbędzie się podczas Międzynarodowych Tragów Spożywczych i Gastronomi Polagra Food 2010 we wrześniu w Poznaniu.PAP, arb