Michel Moran o rewolucji na talerzach Polaków: To jest inny świat

Nie czytam przewodników, nigdy nie wiadomo, czy internetowe opinie są prawdziwe, czy nie… Myślę, że w każdej restauracji można dobrze jeść (…). Kiedy idę do nieznanej restauracji zamawiam bardzo prostą rzecz: Jeżeli mają, to jakiś kawałek mięsa z grilla czy z patelni, parę ziemniaków, sałatę, winegret. To trudno zepsuć, prawda? – przyznał we „Wprost Przeciwnie” Michel Moran, mistrz kuchni, restaurator, juror polskiej edycji programu „MasterChef”, którego ostatnio można oglądać w „MasterChef Nastolatki”. Gość podcastu mówił też o zmianach, które zaszły i na talerzach Polaków, i w celebrowaniu posiłków, o tym, dlaczego poproszenie kelnera o zapakowanie resztek dania na wynos nie jest obciachem, a także o tym, dlaczego w rodzinnej Hiszpanii sprzedał dom, choć wielu Polaków właśnie teraz tam inwestuje w nieruchomości.