Opublikowane teksty

  • Biologizacja, czyli sposób na suszę

    19 maj 2020, 12:35Susze, które kiedyś pojawiały się co pięć lat, teraz występują rok po roku. Co zrobić, by ograniczyć straty w rolnictwie? Odpowiedzią na zmiany klimatyczne może być biologizacja, czyli działania w celu zatrzymania wody w glebie. Top Farms stosuje...
  • Duża część firm wciąż myśli o rozwoju

    4 maj 2020, 11:37Programy PARP są teraz potrzebne bardziej niż kiedykolwiek – mówi Małgorzata Oleszczuk, prezes Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.
  • Czy możemy się obyć bez środków ochrony roślin?

    27 kwi 2020, 18:15Pandemia koronawirusa pokazała, jak łatwo można zachwiać bezpieczeństwem żywnościowym na świecie i jak istotny wkład w jego zapewnienie ma rolnictwo. Dzięki nowoczesnemu rolnictwu żywność jest dostępna w odpowiedniej ilości i w przystępnej cenie,...
  • Susza nasza powszednia

    27 kwi 2020, 18:06Spośród państw kontynentalnej Europy mamy najmniej wody. I mimo że susze następują rok po roku, wciąż nie jesteśmy w stanie jej zatrzymywać.
  • Miody prosto z pasieki

    17 kwi 2020, 13:19Jest w 100 proc. bio, naturalnie słodki i bardzo zdrowy. Po prostu miód. Jakie ma właściwości? Jak wybrać najlepszy? Dlaczego miody manuka są tak sławne?
  • Polskie Oskary SPA & Wellness

    27 lut 2020, 15:44W Pałacu Prymasowskim 5 lutego odbyła się wielka Gala Perfect SPA AWARDS 2020.
  • StarWalker® nowa gwiazda laseroterapii

    21 lut 2020, 12:33Laser trzeciej generacji Fotona StarWalker® na nowo definiuje skuteczność zabiegów laserowych. O jego potędze świadczy fakt, że jest w stanie wyemitować gigantyczną moc w ultrakrótkich impulsach. Dzięki takiej zdolności nowa gwiazda laseroterapii...
  • Tętnicze nadciśnienie płucne, czyli choroba i historie zapierające dech

    5 lut 2020, 13:37Tętnicze nadciśnienie płucne (TNP) to wciąż mało znana choroba. Pojawia się, nie wiadomo skąd i dotyka głównie ludzi młodych. Na szczęście są leki, które poprawiają stan chorych i zwiększają szansę na dłuższe życie, ale ich stosowanie – we wlewach...
  • Mezoterapia – ta najlepsza

    12 gru 2019, 13:25VITAL INJECTOR 2 to jedno z najlepszych rozwiązań medycyny estetycznej w dziedzinie mezoterapii i rewitalizacji skóry.
  • Oko w oko z chorobą

    3 lis 2019, 20:00Utrata wzroku kosztuje więcej niż jego leczenie – mówi Małgorzata Pacholec, dyrektor Instytutu Tyflologicznego Polskiego Związku Niewidomych.
  • Jak powstają leki

    29 wrz 2019, 20:00Wynalezienie nowego leku kosztuje 2 mld dolarów – mówi Jarosław Oleszczuk, prezes zarządu AstraZeneca Pharma Poland.
  • Wiem, jak wygrać ze zmarszczkami

    29 wrz 2019, 20:00Jak odmłodzić twarz i szyję, likwidując zmarszczki – mówi dr Mariusz Kaczorowski.
  • 5 sposobów na młodość

    17 cze 2019, 6:00Stosowanie dobrodziejstw medycyny estetycznej powoduje, że jakość skóry staje się lepsza. A to naprawdę daje efekt odmłodzenia. O najlepszych sposobach na odmłodzenie – mówi dr Mariusz Kaczorowski.
  • Wyrzeźbić piękne piersi

    17 cze 2019, 6:00Przy doborze implantu obowiązuje zasada złotego środka, czyli umiar – mówi dr Maciej Charaziński z warszawskiej kliniki Promedion.
  • Pacjenci proszą o opiekę

    5 kwi 2019, 13:24Umożliwienie dostawy leków oraz wyrobów medycznych do domu oraz wprowadzenie szeroko dostępnej opieki farmaceutycznej – to tylko część postulatów, które zgłoszono podczas I Kongresu „Pacjent w centrum uwagi” zorganizowanego 27 marca w Warszawie.
  • Zdrowe zęby na lata

    6 sty 2019, 20:00Jak dbać o zęby, tłumaczy dr Paweł Wiśniewski, właściciel warszawskiej kliniki Naturaldens.
  • Leczę kompleksy

    22 lip 2018, 20:00Zwracajmy uwagę na to, ile jesteśmy warte, a dopiero później myślmy o zmianach wyglądu fizycznego – mówi dr n. med. Małgorzata Chomicka-Janda z Kliniki Promedion.
  • Pożegnanie z kilogramami

    25 cze 2018, 6:00Dr Barbara Jerschina odchudza polaków. Z jej autorskiego programu „pożegnanie z nadwagą” w grupie Lux Med skorzystały już setki pacjentów.
  • Lek(ko)strawne wakacje

    29 sie 2017, 17:23Niektórzy z nas mają go już na pewno za sobą, ale dla innych urlop nadal jest nieodległą perspektywą. Dalekie lub bliskie podróże przynoszą mnóstwo doznań kulinarnych.