7lip2024, 16:44 — „Dziki kardamon” nie jest dobrze znany. Niewiele osób słyszało o jego właściwościach. A szkoda. Ma bowiem wiele atutów. Wspomaganie odchudzania to dopiero początek długiej listy zalet.
7lip2024, 12:56 — Cascara cieszy się dużą popularnością w Etiopii i krajach Ameryki Południowej. Budzi również coraz większe zainteresowanie w Europie, w tym w Polsce. Swoją sławę zawdzięcza cennym właściwościom. Aż trudno uwierzyć, że powstaje z odpadków
7lip2024, 9:47 — Grillowany arbuz smakuje jeszcze lepiej niż świeży. Wyjątkowego charakteru dodaje mu kilka prostych składników. Ich połączenie tworzy efekt wow. Zobacz, jak zrobić ten niebanalny przysmak.
6lip2024, 18:46 — Co można zrobić z makaronu? Ja tym razem postawiłam na nieoczywistą przekąskę, czyli chipsy. Są proste i szybkie w przygotowaniu, a w dodatku obłędnie pyszne. Wypróbujcie przepis na chipsy z makaronu.
6lip2024, 6:59 — To pożywne śniadanie nie wymaga wiele pracy. Przepis na kulki mocy jest prosty. Podszykowuję je wieczorem i wsadzam do lodówki. Rano wyciągam i serwuje rodzinie. To świetny zastrzyk energii na początek dnia.
5lip2024, 17:02 — Mój placek z kruszonką skrywa w sobie najlepsze smaki lata. W dodatku jest bardzo prosty do zrobienia. Nie wymaga dużego doświadczenia w kuchni i wychodzi za każdym razem. Poznajcie przepis.
5lip2024, 14:17 — Dziś podzielę się z wami patentem na szybki obiad bez zbędnego wysiłku. Wystarczy wziąć pałki z kurczaka i zapiec je razem z warzywami. Trudno o prostszy i mniej pracochłonny przepis.
5lip2024, 8:03 — Maliny to pyszne, ale nietrwałe owoce. Bardzo szybko fermentują i pleśnieją. Na szczęście niedawno poznałam sposób na to, by wydłużyć ich świeżość. Swój niezawodny patent zdradziła mi babcia. Poznajcie jej trik.
4lip2024, 14:04 — Marzy ci się sycący, szybki obiad, który przygotujesz bez wysiłku? W takim razie sięgnij po makaron z zielonym sosem. Jego głównym składnikiem jest pyszny i niezwykle zdrowy produkt o wielu cennych właściwościach.
3lip2024, 18:46 — Wiele osób sięga po specjalne preparaty, by oczyścić organizm z toksyn. Niedawno odkryłam jednak lepszy sposób na detoks – napój na bazie liści krzewu owocowego z ogrodu babci. Działa i nic nie kosztuje.
3lip2024, 8:33 — Naleśniki to proste danie, które nie wymaga dużej liczby składników. Ostatnio przekonałam się, że nie potrzeba nawet mąki, jajek i mleka, by je zrobić. Wystarczy olej i jeszcze jeden dość niecodzienny produkt.
2lip2024, 18:22 — Gdy dopada mnie ochota na coś słodkiego, a nie chce mi się włączać piekarnika, sięgam po desery bez pieczenia. Jednym z nich jest prosty, ekspresowy i obłędnie pyszny sernik na zimo, który w dodatku nie idzie w boczki. Poznajcie przepis.
2lip2024, 16:50 — Borówki amerykańskie są pyszne i zdrowe. Istnieje jednak pewna grupa osób, którym te owoce mogą poważnie zaszkodzić i wywołać wiele nieprzyjemnych dolegliwości. Sprawdź, czy jesteś w grupie ryzyka.
2lip2024, 13:08 — Uwielbiam dania kuchni włoskiej. Nie stronię od makaronu i chętnie wypróbowuję receptury z tym składnikiem. Ostatnio natrafiłam na przepis od dietetyczki. Postanowiłam go wykorzystać, zwłaszcza że nie obejmuje dużej liczby składników. Jest prosty...
1lip2024, 13:29 — Kotlety schabowe to jedno z ulubionych dań Polaków. Jednak nawet one mogą się czasem znudzić. Mam sposób, by je urozmaicić. Zrezygnowałam z robienia panierki. Robię schabowe z sosem, który nie tylko świetnie smakuje, ale też orzeźwia. Dzięki niemu...
30cze2024, 17:21 — Arbuz orzeźwia i świetnie smakuje. Ma też wiele prozdrowotnych właściwościach. Mnóstwo korzyści niesie za sobą jedzenie nie tylko miąższu, ale również pestek arbuza. Większość osób nie zdaje sobie z tego sprawy i wyrzuca je do kosza. To bardzo...
30cze2024, 13:49 — Fasolka szparagowa serwowana ze zrumienioną na maśle bułką tartą to dla wielu osób smak dzieciństwa. Czasem warto jednak odejść od tradycji i nieco pokombinować. Poznajcie mój sposób na fasolkę szparagową w niecodziennym wydaniu.
30cze2024, 9:43 — Latem cukiernie, sklepy spożywcze i supermarkety kuszą klientów obniżkami cen lodów. Uważajcie jednak na to, jakie przysmaki wybieracie. Niektóre smakołyki zagrażają zdrowiu, choć na pierwszy rzut oka wyglądają pięknie i apetycznie.
29cze2024, 9:26 — Wiele osób wykorzystuje żelfiks i cukry żelujące podczas robienia dżemów. Kiedyś gospodynie domowe radziły sobie jednak bez tego typu „wynalazków”. Zagęszczały przetwory naturalnymi sposobami. Patent mojej babci jest świetny.
29cze2024, 6:56 — Znudziła wam się owsianka? Szukacie alternatywy dla tego pożywnego dania? Ja poszłam za radą znajomej dietetyczki i postawiłam na komosankę. Zobaczcie przepis i dowiedzcie się, dlaczego warto ją jeść.