Kucharza stworzył diabeł

Kucharza stworzył diabeł

Dodano:   /  Zmieniono: 
Jak zostać uznanym szefem kuchni? Występy w telewizyjnych show to za mało. Liczy się ciężka praca – przekonuje Robert Sowa, jeden z najbardziej znanych polskich kucharzy.

Piotr Rodzik: O znanych piłkarzach najczęściej można się dowiedzieć, że kopali już piłkę w wieku trzech lat z własnej woli. Pan bawił się nożami kuchennymi?

Robert Sowa: Nie będę dorabiał jakiejś ideologii. Skończyłem szkołę gastronomiczną, szukałem swojego miejsca, pracowałem jako kelner, barman, szef kuchni na kolonii wojskowej, w końcu wyjechałem z kraju i pracowałem jako asystent szefa kuchni. Praca od rana do wieczora.

Kiedy pan poczuł, że gotowanie to pana pasja? Bo to przecież nie przypadek.

Więcej możesz przeczytać w 1/2014 wydaniu tygodnika Wprost.

Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App StoreGoogle Play.